News Flash:

Lasagna cu spanac si dovleac

17 Ianuarie 2014
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 oua batute
900g ricotta
un praf boia iute
un praf nucsoara
60ml smantana pentru gatit
800g dovleac copt
sare
piper
2 catei usturoi tocati
400g spanac fiert din conserva
1 ceapa tocata
2 linguri ulei de masline
450g foi de lasagna
350g parmezan ras
250g gruyere rasa

Moda de preparare:

Incinge cuptorul al 200C. Fierbe foile de lasagna in apa cu sare timp de 3 minute. Scurge-le si tansfera-le pe un platiu ungandu-le cu putin ulei de masline ca sa previi lipirea lor.

Caleste ceapa in 2 linguri ulei de masline, la foc mediu, timp de 7  minute. adauga spanacul fiert si mai gateste-le impreuna 4-5 minute. Pune si usturoiul si mai lasa pe foc un minut, condimentand cu sare si piper. Lasa totul sa se raceasca putin.

Amesteca intr-un bol dovleacul copt si pasat, smantana, nucsoara si boiaua de ardei iute, putina sare si piper. Intr-un alt bol amesteca ricotta cu ouale, 3 sferturi din parmezan si jumatate din Gruyere.

Unge un vas de copt (22x33cm) si pune la baza un strat de amestec cu dovleac. Continua cu un strat de foi de lasagna, apoi inca un strat de piure de dovleac, jumatate din amestecu de spanac si inca un strat de foi de lasagna. Apoi, un jumatate din amestecul de branzeturi si ou, si continua cu foi de lasagna, piure de dovleac, spanac, apoi inca un strat de foi de lasagna si restul de ricotta.

Acopera vasul cu folie de aluminiu si coace timp de 40 de minute. Descopera vasul, presara restul de parmezan si Gruyere si mai lasa in cuptor inca 10 minute. Lasa lasagna sa se raceasca timp de 15 minute inainte sa o servesti.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete bzi retete culinare culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1754 viz    0 com
2241 viz    0 com
1156 viz    0 com
2499 viz    0 com
2171 viz    0 com
1687 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1659 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013049 (s)