News Flash:

Lasagna cu sos bechamel

14 Septembrie 2011
1007 Vizualizari | 0 Comentarii
Lasagna cu sos bechamel
Ingrediente: 500gr de foi lasagna 1 kg de carne tocata amestec porc-vita 200 gr branza feta 250 gr bulion de rosii lichid 2-3 cepe rosii 5 rosii decojite 2 morcovi 2 catei de usturoi ulei de masline cimbru oregano piper sare piper Pentru sos bechamel: 300 gr de unt 8 linguri de faina 1 1/2 l lapte 300 gr de cascaval ras piper sare Mod de preparare: Se curata si se spala ceapa si morcovii, apoi ceapa se taie marunt, se razuiesc morcovii fin si se calesc in putin ulei de masline. Rosiile se decojesc si se taie cubulete, usturoiul se curata, se piseaza si se pune peste ceapa si morcovi. Dupa ce s-au calit bine se adauga carnea tocata, condimentele, sarea, piperul, iar la urma bulionul. Sosul bechamel: Se topeste untul si se adauga faina, amestecandu-se continuu sa nu se prinda, apoi lapte, putin cate putin. Se amesteca sa nu se faca cocoloase. Se potriveste de sare si piper dupa gust, apoi se presara cascavalul ras. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara de aragaz, se pune in ea un strat de bechamel,un strat de foi oparite (cu apa fiarta), apoi iar un strat de sos, un strat de carne si de branza feta razuita. Se repeta operatiunea pana se termina toate. Partea de la final trebuie sa fie de sos si de branza feta razuita. Dupa aceea se da la cuptor sa se coaca si sa se rumeneasca. sursa articol: http://www.bucataras.ro sursa fotografie: http://www.bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paste salata verde bulion
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2782 viz    0 com
1023 viz    0 com
905 viz    0 com
1033 viz    0 com
1944 viz    0 com
1503 viz    0 com
1427 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013337 (s)