News Flash:

Lasagna cu ragu de curcan

3 Iunie 2019
215 Vizualizari | 0 Comentarii

Aceasta reteta presupune timp si munca, dar gustul desavarsit al sosului ragu merita efortul. Lasagna, un preparat perfect pentru mesele in familie, bun si pentru pachetul de a doua zi.
 
Ingrediente
 Pentru umplutura:

  • 1 pachet foi de lasagna, fara fierbere

Pentru sosul Bechamel

  • 100 g unt
  • 650 ml lapte
  • 100 g faina
  • sare, piper nucsoara, optional

Pentru sosul ragu

  • 700 g carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri vin
  • 6 rosii cherry
  • 500 ml suc de rosii
  • 100 g parmezan
  • 1 crenguta busuioc
  • sare, piper
  • ulei, pentru uns

Mod de preparare:

Pentru sosul ragu, cureti ceapa si morcovul, le tai si le calesti in ulei 3-4 minute, apoi adaugi carnea tocata si lasi sa fiarba, amestecand constant pana scade apa. Torni vinul, sucul de rosii, presari sare si piper, dupa gust si mai lasi sa fiarba, acoperit, pana scade usor sosul si opresti focul.
 
Pentru sosul Bechamel, topesti untul intr-o cratita, torni laptele combinat cu faina si amesteci pentru a se incorpora si a nu se forma cocoloase. Adaugi sare, piper si, optional,
nucsoara rasa, dupa gust. Lasi sa fiarba, la foc mic, amestecand constant, pana se ingroasa sosul. Dai deoparte si lasi la racorit.
 
Pui intr-o tava unsa cu ulei un strat de sos Bechamel, apoi un strat de foi de lasagna, jumatate din sosul ragu, 50 g de parmezan ras, un strat de sos Bechamel, din nou un strat de foi de lasagna, restul de sos ragu, parmezanul ramas, un strat de foi de lasagna si restul de sos Bechamel. Pui peste lasagna rosiile cherry taiate jumatati si crenguta de busuioc. Dai lasagna la cuptor pana se rumeneste usor.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta lasagna sos ragu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1675 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013426 (s)