News Flash:

Lasagna branza si sos ratatouille

7 Ianuarie 2014
1480 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

foi de lasagna
500 g mozzarella razuita
50 g parmezan razuit

Pentru umplutura de branza:
400 g ricotta
100 g parmezan razuit
2 oua mari
1 lingurita nucsoara
1 lingurita sare

Pentru sos ratatouille:
1 dovlecel
1 vanata
2 lingurite sare
1 cana ulei de masline extravirgin
1 ceapa mare
1 ardei gras rosu
2 catei usturoi
1 conserva rosii
150 g pasta tomate
2 lingurite oregano uscat
1 cana frunze busuioc tocate
sare

Mod de preparare:


Pentru sosul ratatouille se curata vanata si dovlecelul, se toaca marunt, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare o ora. Se clatesc apoi intr-un jet de apa rece si se usuca cu servete de bucatarie. Intr-o tigaie se calesc in 2 linguri ulei masline ceapa, ardeiul si usturoiul tocate pana se inmoaie, aproximativ 8 minute. Se pun intr-un bol. Se adauga restul de ulei si se calesc vanata si dovlecelul timp de 5 minute.

Se adauga si restul de legume calite, conserva de rosii, pasta de tomate si oregano. Se micsoreaza focul si se fierbe 20 minute. Se stinge focul, se adauga busuiocul tocat si se sareaza. Pentru umplutura de branza se amesteca bine toate ingredientele.

Fundul unei tavi unse cu grasime se acopera cu sos ratatouille. Se pune o foaie de lasagna, un strat de umplutura de branza, 1 cana de mozzarella si iar sos ratatouille. Se pune iar o foaie de lasagna si se repeta procedeul pana la epuizarea ingredientelor. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 30 minute acoperita si inca 20 minute fara folie.
Se serveste calda.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sos ratatouille
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1568 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014440 (s)