News Flash:

Laptele pe care il beau cei mai longevivi oameni. Ii ajuta sa depaseasca varsta de 80-90 de ani si sa nu se imbolnaveasca de boala mileniului

12 Iunie 2018
523 Vizualizari | 0 Comentarii

Stiati ca laptele acesta este mai sanatos decat cel de vaca? Inca din vechime a fost cunoscut acest leac cu actiune lenta, dar sigura pentru multe suferinte. Prin compozitia lui, mai bogata in substante benefice decat cel de vaca, laptele de capra are si rolul de a preveni multe boli grave. Pe deasupra, opreste evolutia cancerului, este intaritor si hranitor. Se gaseste greu, e adevarat, dar, daca aveti ocazia sa va aprovizionati cu acesta, nu ezitati. In numai cateva zile o sa-i simtiti efectele terapeutice. Veti fi mai fortificati si cu mai multa pofta de viata, intocmai ca locuitorii de pe inaltimile Caucazului, cei mai longevivi oameni de pe planeta.

Ajuta organismul sa lupte cu boala. Chiar daca sunt mai putin agreate de crescatorii de animale, pentru ca sunt neastamparate si stricatoare, caprele sunt cele care dau cel mai sanatos lapte. Acesta fortifica organismul si intareste imunitatea naturala in TBC (in special cu localizare pulmonara), anemii, dezechilibre hormonale cu pierdere in greutate, cancere in forme incipiente, convalescente, afectiuni paratiroidiene care genereaza spasmofilii rebele la tratamente clasice, atrofii musculare si astenie.

De asemenea, specialistii spun ca laptele de capra previne, prin aportul de minerale, anemia si demineralizarea osoasa. Actioneaza ca un medicament, inlaturand slabiciunea, redand vigoarea si optimismul si ajutand organismul sa lupte cu boala. Administrarea preventiva ii face pe cei bolnaviciosi din fire sa devina mai rezistenti la virozele de sezon sau sa suporte mai usor eventualele imbolnaviri contagioase, ii fereste pe adolescenti de epuizare fizica si ii ajuta pe copiii distrofici sa se dezvolte normal.

O speranta in tratarea tumorilor. Laptele de capra, spre deosebire de cel de vaca, are un acid organic puternic, care s-a demonstrat ca opreste evolutia cancerului aflat in stadiul incipient, dar are efecte benefice si in unele cazuri terminale, cu metastaza osoasa. In tratamentul bolnavilor de cancer, laptele de capra se poate consuma in reprize scurte de doua-trei zile. Acesta este si un leac pentru sterilitate – vreme de 49 de zile se bea dimineata, la rasaritul soarelui, si seara, la apus, cate o cana cu lapte de capra proaspat muls, in care se adauga doua linguri cu suc obtinut prin stoarcerea tulpinilor proaspete de naprasnic.

Contribuie la metabolizarea calciului. Includerea laptelui de capra, normal sau imbunatatit in calciu, in dieta favorizeaza utilizarea digestiva si metabolica a fierului, calciului, magneziului si fosforului si depozitele lor in organele-tinta. In plus, poate fi folosit cu succes in hranirea bebelusilor. Si branza de capra are proprietatea de a trata afectiuni pulmonare, cardiovasculare si intestinale. De altfel, aceste produse sunt foarte apreciate in Uniunea Europeana, in special in Franta, unde s-a certificat faptul ca laptele de capra este si un bun stimulator de crestere a parului.

Cura dureaza intre 14 si 90 de zile. Persoanele cu afectiuni pulmonare sau cele care au renuntat la fumat, daca nu au restrictii, pot consuma un litru zilnic, nediluat, timp de minimum 14 zile. In scop curativ si preventiv, cura cu lapte de capra fiert dureaza intre 14 si 90 de zile – cate doua-trei cani zilnic.
Pentru copii, laptele de capra se dilueaza cu cel de vaca, iar pentru adultii predispusi la diaree sau cu ficat sensibil, in prima saptamana din cura lichidul se administreaza amestecat in parti egale cu lapte de vaca. Gustul specific, care nu este pe placul oricui, poate fi imbunatatit cu miere.
Dupa primele 14 zile, rezultatele sunt vizibile: reapare culoarea in obraji, dispar oboseala si depresia, se mareste rezistenta la efort, apare cresterea in greutate, iar starea generala este mult mai buna.

Preferat de „batranii tineri“ din Caucaz. Cei mai batrani oameni de pe planeta traiesc in Muntii Caucaz. Conform Guinness Book, cel mai faimos a fost azerul Shirali Muslimov, care a murit la 2 septembrie 1973, se pare la incredibila varsta de 168 de ani. Acest lucru a atras atentia cercetatorilor rusi inca din 1940. S-a descoperit ca localnicii consuma zilnic chefir din lapte de capra, dupa o reteta tinuta secreta generatii la rand. Acest preparat este util in insomnii, nevroze si alte afectiuni la nivelul sistemului nervos, infectii cronice de tipul herpesului si chiar in dieta bolnavilor de SIDA. Pe langa chefir de capra, locuitorii din Caucaz mananca usturoi, nuci, stafide, miere, polen si mai ales bahmaz, un suc natural din dude albe, care contine mai mult de 30 de vitamine, minerale si aminoacizi ce lupta cu colesterolul rau. Ca urmare, medicii au descoperit cu stupoare ca femeile continua sa aiba menstruatie mult dupa 55 ani, iar barbatii devin tati chiar si la 80 de ani. Asadar, laptele de capra face minuni.

Laptele matern e bogat in acid Omega 3, ingredient care lipseste total din laptele de vaca, dar este prezent in cel de capra. Branza dulce de capra este cea mai bogata sursa de proteine. Laptele batut, obtinut din lapte de capra, contine bacterii lactice necesare pentru mentinerea florei bacteriene normale in intestin. Este mai usor digerabil decat laptele crud.

Iaurtul preparat biologic (in casa) este mai dulce si mai sanatos decat cel din comert. Este digerabil, asimilabil si reface flora intestinala. Un iaurt bun, proaspat aduce aport de calciu si scade colesterolul. Laptele degresat contine mai putine grasimi, dar si lactoza si proteine greu digerabile. Zerul s-a dovedit extrem de valoros in tratarea sclerozei multiple. Acidul orotic (vitamina B13) fixeaza magneziul la nivel celular si creste valoarea energetica a celulelor muschiului inimii, marind astfel rezistenta la efort si stres. Proteinele din zer scad colesterolul, stimuleaza cresterea numarului de celule imunitare tip T, distrug bacteriile, stopeaza evolutia tumorilor benigne si maligne, SIDA, favorizeaza cresterea masei musculare, regleaza greutatea, combat anemia si vindeca guta.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1663 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019450 (s)