News Flash:

Lapte vanilat cu ciocolata inghetata

25 Iulie 2013
1709 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru cuburi de ciocolata rece (12-14 bucati)
200 ml lapte
50 ml apa
1 lingura cacao
1 lingurita zahar
1 lingurita cafea instant (sau scortisoara, chili)
70 g ciocolata neagra (minim 60% cacao)

Pentru laptele vanilat
600 ml lapte
60 g zahar
1 pastaie de vanilie

Mod de preparare:

Toaca marunt ciocolata si pune-o intr-un bol de metal. Fierbe laptele impreuna cu apa, zaharul, cafea instant si cacao, la foc mediu, pana dau in clocot, amestecand continuu. Toarna amestecul peste ciocolata tocata, lasa-l sa stea 5 minute si apoi amesteca bine cu o spatula pana cand ciocolata se dizolva complet. Lasa amestecul sa se raceasca, apoi toarna-l in tavite pentru cuburi de gheata si pune-l la congelator.

Pregateste laptele vanilat. Pune la fiert intr-o oala laptele, zaharul si miezul de la pastaia de vanilie . Lasa-le sa dea in clocot, apoi sa se raceasca. Pune laptele la frigider peste noapte.

Bautura este buna de servit abia a doua zi. Pune in pahare 3-4 cuburi de ciocolata inghetata si lapte. Poti adauga si frisca pentru un gust senzational.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte cacao cafea instant ciocolata neagra clocot ciocolata inghetata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1235 viz    0 com
1428 viz    0 com
3353 viz    0 com
1320 viz    0 com
1413 viz    0 com
1542 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1702 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030833 (s)