News Flash:

Lapte de pasare – un desert de casa, atat de fragid si de moale, incat ti se topeste in gura

9 Ianuarie 2017
238872 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

450 g de frisca
3 pachetele gelatina
600 g de zahar
300 ml de lapte
450 g de smantana
5 linguri de pudra de cacao
1 lingura de ulei vegetal
1 pahar de apa

Mod de preparare:
 
1. Intr-o cratita se amesteca 2 pachetele de gelatina si un pahar cu lapte. Se pune cratita pe foc mediu si se amesteca pana cand se infierbanta bine. Laptele nu trebuie sa fiarba!
2. Se da mixul de deoparte, ca sa se raceasca.
3. Se unge cu putin unt o tava.
4. Se mixeaza, la viteza medie, smantana, 1 pahar de zahar si frisca.
5. Se incorporeaza treptat laptele cald cu gelatina. Se continua cu amestecarea.
6. Se toarna compozitia in tava si se baga in frigider, pentru a se intari.

Glazura:
7. Se amesteca praful de cacao cu zaharul ramas si cu al treilea plic de gelatina.
8. Adauga 100 ml lapte si 1 pahar de apa. Continua sa amesteci.
9. Muta compozitia la foc mediu. Lasa sa fiarba cateva minute, apoi ia de pe foc.
10. Dupa ce s-a racit, toarna glazura peste stratul de crema din tava si baga iar in frigider, de data aceasta pentru cel putin 5 ore.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte pasare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1717 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023061 (s)