News Flash:

Lapte de pasare - FOTO

3 Ianuarie 2012
3366 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6618 RON (0.0000)
USD: 4.0162 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Lapte de pasare
Ca desert, Amalia ne recomanda astazi reteta Lapte de pasare.

Ingrediente:

1 l lapte
5 oua
2 plicuri zahar vanilat
6 linguri de zahar
2 linguri amidon alimentar
1 lingurita cacao

Mod de preparare:


Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vaniliat. Separat intr-un bol batem albusurile spuma tare. Adaugam 2 linuguri de zahar si batem bine pana acesta se topeste. Rezulta o spuma tare care sta “bat”. Cand laptele incepe sa fiarba luam cu lingura putin din spuma si punem in oala cu lapte sa fiarba (ar fi indicat sa aveti o cratita cu gura mai larga, sa incapa cat mai multe galuste de spuma). Aveti grija, caci acestea se umfla in timp ce fierb. Dupa 1 minut le intoarceti cu grija pe partea cealalta, le mai lasati un minut si le scoateti intr-o strecuratoare. Puteti sa le puneti direct in boluri, dar trebuie sa aveti in vedere ca vor lasa lapte pe masura ce se racesc.
Intr-o alta oala amestecati galbenusurile cu restul de zahar si amidonul, apoi adaugati laptele treptat si puneti oala pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Repartizam galustele de spuma in boluri si apoi turnam sos peste ele, avand grija sa le acoperim complet. Lasam un pic de sos in care punem o lingura de cacao, amestecam si “stropim” deasupra. Se serveste rece.
O mica observatie: puteti renunta la amidon sau puteti pune mai putin, depinde cat de gros vreti sa fie sosul.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Lapte_de_pasare1
lapte oua zahar vanilat zahar amidon alimentar cacao spuma boluri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3519 viz    0 com
3376 viz    0 com
1343 viz    0 com
3062 viz    0 com
1964 viz    0 com
5883 viz    0 com
3324 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1573 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019622 (s)