News Flash:

Lapte de pasare - FOTO

3 Ianuarie 2012
3430 Vizualizari | 0 Comentarii
Lapte de pasare
Ca desert, Amalia ne recomanda astazi reteta Lapte de pasare.

Ingrediente:

1 l lapte
5 oua
2 plicuri zahar vanilat
6 linguri de zahar
2 linguri amidon alimentar
1 lingurita cacao

Mod de preparare:


Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vaniliat. Separat intr-un bol batem albusurile spuma tare. Adaugam 2 linuguri de zahar si batem bine pana acesta se topeste. Rezulta o spuma tare care sta “bat”. Cand laptele incepe sa fiarba luam cu lingura putin din spuma si punem in oala cu lapte sa fiarba (ar fi indicat sa aveti o cratita cu gura mai larga, sa incapa cat mai multe galuste de spuma). Aveti grija, caci acestea se umfla in timp ce fierb. Dupa 1 minut le intoarceti cu grija pe partea cealalta, le mai lasati un minut si le scoateti intr-o strecuratoare. Puteti sa le puneti direct in boluri, dar trebuie sa aveti in vedere ca vor lasa lapte pe masura ce se racesc.
Intr-o alta oala amestecati galbenusurile cu restul de zahar si amidonul, apoi adaugati laptele treptat si puneti oala pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Repartizam galustele de spuma in boluri si apoi turnam sos peste ele, avand grija sa le acoperim complet. Lasam un pic de sos in care punem o lingura de cacao, amestecam si “stropim” deasupra. Se serveste rece.
O mica observatie: puteti renunta la amidon sau puteti pune mai putin, depinde cat de gros vreti sa fie sosul.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Lapte_de_pasare1
lapte oua zahar vanilat zahar amidon alimentar cacao spuma boluri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3578 viz    0 com
3432 viz    0 com
1382 viz    0 com
3148 viz    0 com
2010 viz    0 com
6082 viz    0 com
3378 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1504 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013289 (s)