News Flash:

Lapte de pasare cu portocale

31 Martie 2011
5474 Vizualizari | 0 Comentarii
Lapte de pasare cu portocale
Mod de preparare:

Se fierb 800 ml lapte cu galuste taiate cu lingura din albusul batut spuma si indulcit cu zahar.
Galustele de spuma se asaza pe o strecuratoare si se racesc.
Se razuieste coaja de la portocale si se fierbe in 200 ml lapte, apoi se strecoara. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul ramas, faina si laptele cu coaja de portocale, apoi se dilueaza cu laptele in care au fiert galustele de spuma si se fierbe pe baie de aburi, amestecand mereu cu telul pana cand se ingroasa.
Cand s-a racit, se adauga zeama de lamaie, esenta de portocale sau cateva linguri de lichior de portocale si se toarna intr-un castron adanc.
Se asaza peste galustele de spuma si se pune pe fiecare cate o felie de portocala.

Se serveste rece, de la frigider.

Ingrediente:

4 oua,
2 linguri de faina,
1 litru de lapte,
4 portocale mai mari,
100 g zahar,
cateva picaturi de esenta de lichior de portocale sau chiar lichior de portocale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

lapte struguri oua
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1442 viz    0 com
1291 viz    0 com
4025 viz    0 com
1195 viz    0 com
1080 viz    0 com
1357 viz    0 com
1252 viz    0 com
1698 viz    0 com

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1553 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012930 (s)