News Flash:

Lapte de migdale - mod de preparare

4 Aprilie 2014
2978 Vizualizari | 0 Comentarii
In Postul Pastelui, avem nevoie de tot felul de alimente care sa inlocuiasca nutrientii pe care ii pierdem pentru ca nu consumam carne sau lactate. Migdalele sunt ideale pentru a fi consumate in timpul postului, iar laptele pe care il putem obtine din ele este foarte bogat in vitamine si minerale. Iata cum il poti prepara chiar acasa.
 
Ingrediente:

200g de migdale crude
2 cani de apa
miere / sirop de agave / sirop de artar / zahar
 
Mod de preparare:
 
Pune migdalele intr-un bol. Adauga apa pana aceasta trece deasupra migdalelor cu un centimentru. Lasa migdalele peste noapte sau chiar pentru doua zile. Cu cat vor sta mai mult la inmuiat, cu atat mai cremos va fi laptele obtinut. Dupa ce timpul de inmuiere a trecut, scurge migdalele de apa si clatestele bine cu apa rece.
 
Pune migdalele in blender impreuna cu doua cani de apa. Mixeaza la viteza maxima timp de aproximativ 2 minute. Opreste blenderul, asigura-te ca toate resturile de migdale ramase pe margini sunt puse inapoi in blender si mixeaza din nou pana obtii o compozitie omogena.
Ia compozitia obtinuta si pune-o intr-un tifon pe care il asezi deasupra unei craticioare. Rasuceste tifonul si strange-l exact asa cum ai face-o daca ai prepara branza. Stoarce tot laptele in craticioara cu pricina pana nu mai raman decat resturi de migdale in tifon.
 
Gusta din laptele obtinut si indulceste-l dupa bunul plac cu miere, sirop de agave, artar sau chiar cu zahar. Depoziteaza laptele intr-o sticla si pastreaza-l in frigider pana la doua zile.
Resturile de migdale pot fi pastrate pentru a pregati un smoothie, briose sau chiar un oatmeal pentru micul dejun.
 
 sursa: gustos
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte migdale retete migdale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1406 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026756 (s)