News Flash:

Lapte de cocos homemade

12 Septembrie 2012
1952 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

fulgi de cocos
apa fierbinte

 
Mod de preparare:
 
Fulgii de cocos (cca 100 gr) se lasa la hidratat cu 1 cana apa fiarta (cca 10 min), asta pt. ca fulgii sa-si recapete proprietatile. Se toarna totul in blender si se pulseaza 1 min, apoi se strecoara lichidul rezultat (laptele). Apoi, fulgii se pun din nou in blender cu inca 1 cana de apa fiarta si se mai mixeaza odata...din nou se strecoara si se amesteca cele 2 lichide. Astfel am obtinut laptele de cocos. Veti observa ca este foarte aromat si gras (il puteti dilua si aroma dupa preferinta cu fructe, vanilie, scortisoara, cardamom, etc)
Se lasa la racit, apoi e gata pt. consum ca atare sau se poate utiliza la prepararea diverselor mancaruri, budinci, prajituri, etc.
Se poate pastra la frigider in recipiente de sticla cca 3 zile. Daca il lasati peste noapte, veti observa ca deasupra lui se formeaza o pelicula ferma. Aceea este untul de cocos, pe care, de asemenea, il puteti include in retete multiple.
Lapte de cocos recomandat de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte homemade foarte aromat mancaruri budinci prajituri recipiente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1539 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013446 (s)