News Flash:

Lapte de bou – reteta nastrusnica a bunicii

11 Ianuarie 2018
785 Vizualizari | 0 Comentarii

Mama, in bucataria ei de la bloc, cu mobila noua si aragaz, pregatea lapte de pasare – dulce pretios care-si avea corespondentul in „illes-flotantes” din gastronomia franceza. Bunica, indiferent de anotimp, pregatea… lapte de bou.

Citeste si Prajitura”Fantezie”. Cand aveti chef de ceva dulce, incercati aceasta reteta delicioasa de prajitura in patru culori

Ni-l aducea fierbinte, in strachina de lut, cu bucati de mamaliga rece din ajun, dand fiecaruia dintre nepoti cate o linguroaie de lemn, ca sa avem cu ce-l duce la gura. Laptele de bou din copilarie are si el o reteta. Ai trebuinta de: 4 cani de seminte de dovleac, decojite, un litru de lapte, sare.

Citeste si Fantezie pe cerul gurii - Prajitura delicioasa cu blat de cacao si crema de mascarpone si caramel, fina si delicioasa

Cum se procedeaza: Laptele se fierbe la foc mic. Semintele se prajesc la cuptor si dupa aceea se macina pana se face o faina fina. Aceasta faina se adauga in laptele clocotit. Se trage de pe foc, se amesteca pana se obtine o pasta groasa, se adauga sare si se mai trece vasul pe aragaz sau pe plita, la foc mic, pentru inca 10 minute, invartind intruna cu o lingura de lemn sau cu o spatula.

Citeste si Prajitura “Krem a la Krem”, cremoasa si usor de facut, o sa fie adorata de la prima inghititura

Se poate manca cu mamaliga rece sau calda. Cui ii place, poate adauga deasupra doua-trei linguri de dulceata, transformandu-l intr-un desert simplu si delicios.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

illes-flotantes
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1672 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016032 (s)