News Flash:

"Lacrimi de inger" - Prajitura care face furori. O poti servi si ca tort la o aniversare

16 Septembrie 2017
4529 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

160 grame faina
80 grame de unt
250 grame zahar
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
4 galbenusuri
4 albusuri
500 grame branza de vaci
120 mililitri de smantana
1/4 cana gris

Citeste si Reteta delicioasa: prajitura cu mere, pentru lenesi, gata in doar cateva minute

Mod de preparare:

Adaugati peste faina, praful de copt, untul, 50 g zahar si amestecati cu mana, pana obtinem faramituri mici. Apoi puneti in compozitia obtinuta un galbenus, o lingura de smantana si framantati bine aluatul. Inveliti aluatul cu folie alimentara si puneti-l in frigider pentru 20 de minute.
Mixati branza de vaci cu 100 g smantana, 3 galbenusuri, zaharul vanilat si 200 g zahar, pana obtineti o compozitie omogena. Presarati crupa de gris, amestecati si lasati pentru 15 minute sa se odihneasca.
Întindeti aluatul pe masa,si cu ajutorul facaletului puneti-l intr-o tava detasabila (diametru 26 cm) si dati tava in congelator pentru 30 de minute. Dupa ce aluatul a inghetat, puneti tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180°C, timp de 15 minute.
Turnati amestecul de branza peste aluat si puneti din nou in cuptor, timp de 30 de minute, la temperatura de 160 grade Celsius. Mixati albusurile, pana se formeaza o spuma alba. Adaugati 4 linguri de zahar si mixati, pana obtineti o crema densa. Scoateti tava din cuptor si puneti crema de albusuri peste prajitura. Dati tava in cuptor pentru inca 15 minute, la temperatura de 160 grade Celsius.
Scoateti tava din cuptor si lasati cuptorul sa se raceasca putin. Puneti tava inapoi in cuptor si lasati tortul sa se raceasca timp de 2 ore, astfel in urma procesului pe condensare vor aparea „lacrimile” pe suprafata tortului.

preluat de pe eustiu
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina smantana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1485 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020609 (s)