News Flash:

La ce este buna scortisoara?

6 Decembrie 2013
2004 Vizualizari | 0 Comentarii
Parca niciun alt miros nu ne aduce aminte de Sarbatori mai bine decat scortisoara. Este condimentul care adauga o oarecare caldura in multe preparate: de la dulciuri pana fripturi si sosuri, actionand uneori ca un ingredient secret pe care il simti in mancare. Din lista lunga de combinatii pe care le poti face cu scortisoara, noi am ales 40 care sa te inspire pentru Sarbatorile ce urmeaza.

Alaturarile cele mai intalnite sunt scortisoara cu mere, prune, portocale, stafide, ciocolata, orez sau nucsoara. Dar ce ai spune de putina scotisoara adaugata langa carne de pui sau miel, langa morcovi sau cartofi dulci. Iata lista de preparate pe care sa o incerci cu “un praf” de scortisoara.

1. Peste o placinta cu mere, gogosi, fructe posate sau felii de mere proaspete.
2. In pain d'épices, turta dulce, Stollen, prajitura cu morcovi, paine cu banane, baklava sau placinta cu dovleac.
3. In biscuiti de Craciun.
4. In cheesecake cu piure dovleac sau dovleac simplu copt.
5. In Tarte Tatin.
6. In orez cu lapte sau budinca cu tapioca.
7. In brownies sau mousse cu ciocolata.
8. Peste piersici coapte.
9. Intr-un dressing facut cu suc de lime, miere si ulei de susan, bun de pus peste salate de fructe.
10. Peste inghetata de ciocolata sau vanilie.
11. In aluatul de clatite americane.
12. In muesli pentru micul dejun.
13. Peste avocado cu putina miere.
14. Peste felii de persimona, cu cereale si lapte de migdale.
15. Amestecata cu zahar pe felii de paine integrala unsa cu unt.
16. In chutney de prune.
17. In dulceata de smochine, pere, piersici sau prune.
18. In iaurtul grecesc cu fructe proaspete si miere pentru micul dejun.
19. In frisca pentru decorul tartelor de Sarbatori.
20. In tocanite de miel marocane, in tagine cu miel si caise.
21. In curry indian cu pui sau miel
22. In kebab de miel.
23. In pui sau prepelita umplute cu cuscus, migdale, usturoi, stafide si unt.
24. Amestecata cu paprika pentru puiul marinat inainte de a fi pus pe gratar.
25. In puiul in stil Jamaican.
26. In chiftelute de curcan.
27. In musaca.
28. In marinade pentru carne de porc sau iepure.
29. In vinete sotate cu sos de soia.
30. In imam bayildi (fel de mancare turcesc facut din vinete umplute cu legume coapte la cuptor).
31. In supa crema de dovleac sau morcovi.
32. In salate cu morcovi.
33. In pilafuri, cuscus, feluri cu linte.
34. In sosul Bechamel in loc de nucsoara, in sosul pentru paste Bolognese, in sosuri pentru carne la gratar.
35. In cafeaua de la micul dejun.
36. In vinul fiert.
37. In ciocolata calda, cu pudra de chili, cuisoare si anason stelat.
38. In ceaiuri: de tei, cu ghimbir, Darjeeling.
39. In sangria.
40. In cocktailuri cu rom.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1821 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028908 (s)