News Flash:

La ce este buna sarea? Intrebuintari neobisnuite

18 Septembrie 2014
1376 Vizualizari | 0 Comentarii
Scoate chiar si cele mai discrete arome la suprafata. Este un conservant excelent. Este un mineral esential. Iata cateva moduri inedite prin care mai poti sa folosesti sarea in bucatarie.

1. La copt: Sarea, amestecata cu albusul de ou, creeaza o minunatie de crusta crocanta, in timp ce interiorul ramane moale si suculent. Fie ca gatesti peste, pui sau cartofi, aceasta tehnica se lasa cu farfurii goale in bucatarie.

Citeste si Sarea de masa vs sarea de mare

2. La scos petele: Daca ai varsat vin rosu pe fata de masa, pe canapea sau pe covor, grabeste-te si pune niste sare peste pata. Aceasta va absorbi vinul si nu-l va lasa sa se imprastie prin tesatura. Cand se usuca sarea, scoate-o de acolo.

3. La curatat: Nu-ti curata niciodata tigaia din fonta cu lichid de vase, pentru ca ii strici tocmai ceea ce o face deosebita. In schimb, lasa sarea sa-si faca treaba. Pune un strat de sare kosher la fundul tigaii, sterge-o cu un burete uscat, clateste-o si apoi usuc-o.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sare pete sare mare sare masa sare kosher retete culinar sfaturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1920 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027725 (s)