News Flash:

La ce este bun teiul

23 Ianuarie 2012
7688 Vizualizari | 0 Comentarii
ceai fierbinte
Ingrediente:

cateva flori si frunze de tei
un ibric cu apa
o felie de lamaie
zeama de lamaie
zahar sau miere

Mod de preparare:

Se pune apa la foc, impreuna cu florile si frunzele de tei. Dupa 1-2 clocote se opreste focul, pentru a nu capata o culoare prea rosiatica. Se strecoara ceaiul intr-o cana, se indulceste cu miere sau zahar, dupa gust, si se pune putina zeama de lamaie. Ca decor, se poate aseza o felie de lamaie pe marginea canii. Este ideal pentru serile de iarna.


De cate ori ti s-a intamplat ca atunci cand esti racit, obosit sau nervos, cineva sa iti recomande ceai de tei? Asta se intampla pentru ca teiul este bun pentru aproape orice, de la raceala si dureri de cap, pana la insomnii.


Florile de tei au calitati tranchilizante si stimulatoare si sunt bune pentru dureri de cap, indigestie, diaree sau pentru momentele in care simti ca nervii iti sunt intinsi la maximum, arata Digherbs.

Planta este considerata a fi eficienta in tratarea epilepsiei, iar pentru asta este de ajuns ca persoana in cauza sa stea sub copac.

Ceaiul de tei te scapa de insomnie, elimina tensiunea si anxietatea, dar este bun si pentru ca reduce tensiunea musculara. Combinat cu soc, acesta este perfect pentru a scapa de raceli, tuse sau gripa. In plus, este bun si pentru a fi administrat copiilor mult prea agitati.

De asemenea, este eficient si pentru crampele menstruale, colici si crampe musculare. Datorita bioflavonoidelor din flori, acesta este relaxant si scade tensiunea arteriala.

Este recomandat persoanelor care sufera de arterioscleroza sau de boli cardiace coronariene. In mod extern, infuzia de flori de tei poate fi adaugata apei de baie pentru a te relaxa si a scapa de stres. Mai poate fi folosita ca infuzie pentru infectiile ochilor.

Atentie atunci cand il consumi pentru ca, desi nu exista studii care sa demonstreze acest lucru, se spune ca utilizarea in exces cauzeaza probleme cu inima.

De cele mai multe ori teiul este consumat sub forma de ceai, insa la plafar se gaseste si sub forma de extract sau capsule.
sursa: ziare.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

apa zahar miere ceaiul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2471 viz    0 com
5058 viz    0 com
1105 viz    0 com
1742 viz    0 com
2496 viz    0 com
2661 viz    0 com
1606 viz    0 com
1521 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017037 (s)