News Flash:

La ce este bun pepenele galben

13 Iunie 2012
3562 Vizualizari | 0 Comentarii
"Pepenele galben este unul dintre cele mai valoroase fructe din punct de vedere nutritional. Are un continut foarte mare de betacaroten, vitamina C si K, potasiu, acid folic, niacina, vitamina B6 si fibre", a declarat, pentru RTV.NET, Corina Zugravu.

Secretul acestui fruct este ca dupa ce se coace mai bine, calitatile sale cresc considerabil. "Pe masura ce se coace, calitatile antioxidante cresc, ele fiind maxime chiar inainte ca pepenele sa se strice. Acesta se poate pastra mai multe zile la temperatura camerei, pana se coace si devine moale. Atunci se introduce la frigider. De asemenea, pepenii taiati se tin numai in frigider, pentru ca pe ei se pot dezvolta bacterii patogene", a adaugat nutritionistul.

Desi continutul sau nutritional este foarte valoros, pepenele galben este bogat in zaharuri, deci are destul de multe calorii.

sursa: rtv


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fructe nutritional frigider pepenele galben
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1858 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033017 (s)