News Flash:

Kinder cu afine si stafide

21 August 2012
2000 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:

6 linguri faina
6 ou
6 linguri zahar 
1 lingurita praf de copt
2 linguri cacao

Pentru crema:

200 ml frisca lichida
175 ml lapte condensat
100 ml lapte
1 plic gelatina
2 linguri de miere
esenta de vanilie
2 pahare de 200 gr afine, sau cat de multe doriti sa fie in crema
200 gr stafide in ciocolata
Pentru a face crema mai groasa, dublati cantitatile.

Mod de preparare:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, se adauga galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (am folosit o tava dreptunghiulara), se da la cuptor, incins in prealabil. Dupa ce sa copt se lasa la racit, apoi blatul se taie in jumatate.

Crema:

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece, laptele condensat se amesteca cu  laptele si se pune pe foc pana devine fierbinte. Nu trebuie sa fiarba. Se adauga mierea, vanilia, se opreste focul apoi gelatina se pune in compozitie si se amesteca pana se dizolva. Se lasa sa se raceasca, si se mai amesteca din cand in cand.

Frisca se bate tare apoi o amestecam cu compozitia de lapte racita,  si dam la rece pana devine ca o budinca. Dupa ce sa intarit crema, se adauga afinele si stafidele, se amesteca usor si se intinde pe o foaie de blat, apoi se aseaza peste crema si cealalta foaie.
Deasupra am decorat cu ciocolata alba topita si afine.
Kinder cu afine si stafide pregatit de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina zahar cacao frisca lichida lapte condensat lapte gelatina miere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

8408 viz    0 com
3692 viz    0 com
2039 viz    0 com
1257 viz    0 com
3294 viz    0 com
3980 viz    0 com
3235 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1693 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027254 (s)