News Flash:

Ketchup de casa, reteta pentru iarna – aromat, natural si usor de facut

17 August 2018
3895 Vizualizari | 0 Comentarii

O reteta simpla, preparata fara conservanti si din legume proaspete. Il puteti folosi la foarte multe feluri de mancare: paste, pizza, carne si cartofi.

INGREDIENTE: 5 kg de rosii bine coapte; 1 kg de ceapa; 300 gr de zahar; 70-80 gr de sare (2 linguri); 1  lingurita de scortisoara; 1 lingurita de cuisoare; 1 lingurita de piper negru macinat; 1 lingurita boia de ardei dulce (sau boia de ardei iute, daca doriti sa fie picant); 50 ml de otet 9%.

MOD DE PREPARARE: Taiati rosiile jumatati sau sferturi intr-o cratita de 5l in care va fierbe ketchup-ul. Daca rosiile au putin suc, adaugati ½ pahar de apa, daca sunt foarte coapte si zemoase, atunci nu e nevoie de apa.
Puneti cratita cu rosii la foc mic pentru 15 minute, pana legumele lasa zeama. Amestecati atent si faceti focul mediu. Inabusiti rosiile timp de 40-50 de minute, fara capac. Reglati focul, astfel incat rosiile sa fiarba incet si sa nu sara stropi.

Adaugati ceapa taiata bucati, aduceti legumele pana la punctul de fierbere si le fierbeti timp de 1,5-2 ore. Puteti fierbe rosiile cu ceapa de cu seara si sa continuati prepararea ketchup-ului a doua zi. Luati cratita de pe foc, adaugati sare, zahar, piper negru, boia si scortisoara, apoi dati legumele prin masina de tocat carne sau pasati-le cu blenderul. Daca folositi cuisoare macinate, le adaugati la aceasta etapa. Treceti sosul printr-o sita, daca va doriti o consitenta mai neteda, fara seminte. Aceasta etapa este optionala.Adaugati cuisoarele, puneti cratita la foc, dati ketchup-ul in clocot si il fierbeti, pana capata consistenta dorita, aproximativ 1,5-2 ore. Reglati focul, astfel incat sosul sa fiarba incet si sa nu sara stropi.

Turnati otetul, daca planificati sa conservati sosul, si il dati in clocot. Turnati ketchup-ul in borcanele sterilizate, le inchideti etans si le intoarceti cu susul in jos. Am obtinut 3l de ketchup foarte gustos. Daca nu strecurati sosul, atunci obtineti 3,5l. Ketchup-ul va fi mai dulce daca folositi de 2 ori mai putin piper negru.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1744 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021242 (s)