News Flash:

Jos palaria pentru cine gateste asa minunatie culinara - Iti vine sa stergi farfuria cu un colt de paine, asa de buna iese tocana de vitel cu rosii

7 August 2017
2483 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1,5 kg carne de vitel (daca sunt si coaste cu atat mai bine)
250 g rosii cherry
2 – 3 cepe albe mari
200 ml vin rosu sec
2 fire de cimbru proaspat sau ½ lingurita de cimbru uscat
½ lingurita maghiran
sare
piper proaspat
4-5 linguri ulei sau daca aveti 1 lingura untura de porc
optional un ardei kapia

Mod de preparare:


Carnea o spalam bine si o taiem bucati mai mari.
Incingem uleiul intr-o cratita mai mare, adaugam ceapa curatata si tocata nu foarte marunt (fara ceapa nu s-ar face sosul cel dulce si bun, fara sos nu am avea cu ce sa mancam mamaliga), lasam 2-3 minute si apoi adaugam carnea. O lasam sa se rumeneasca si adaugam vinul, mai lasam 2 minute si completam cu apa doar cat sa fie acoperita carnea, apoi adaugam cimbrul si maghiranul.
   
Lasam sa fiarba cam o ora apoi adaugam rosiile intregi si sare. Daca e cazul mai completati cu apa. Ideea e sa nu puneti prea multa de la inceput.
Cand carnea e fiarta, puneti de o mamaliga si mai lasati putin sa scada mancarea. Amestecati cu grija sa nu sfaramati rosiile.
Rasniti piper deasupra.

preluat de pe haisagatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

maghiran
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1580 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013938 (s)