News Flash:

Jeleu de portocale

22 Iulie 2011
1399 Vizualizari | 0 Comentarii
Jeleu de portocale
Ingrediente: 8 portocale 150 grame zahar pudra 50 ml  coniac 6 foi de gelatina Pentru blat: 6 oua 6 linguri de zahar 3 linguri de pesmet de biscuiti clasici 2 linguri de faina 4-5 linguri de dulceata de portocale Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul, pana cresc si se albesc, se adauga coaja rasa de la o portocala si cateva linguri de suc de portocala, apoi pesmetul de biscuiti si faina. Se amesteca incet si se pune blatul la copt intr-o tava rotunda si inalta. Se coace blatul la foc mic, circa 40 de minute, iar cand este gata, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Se rade restul portocalelor, se taie in doua patru dintre ele si se storc de suc. Celelalte patru portocale se curata de coaja si se taie in bucati mici. Se insiropeaza blatul cu un sirop format din coaja de portocala si coniac, subtiat, dupa gust, cu putina apa, apoi se unge blatul cu dulceata de portocale. Se topesc foile de gelatina in putina apa rece. Se adauga sucul de portocala, zaharul pudra si jumatate din coaja de portocala si se amesteca bine, pana incepe sa se ingroase. Cand jeleul s-a intarit, se adauga bucatelele de portocala. Cu o spatula si un cutit cu lama lata, inmuiat in apa, se asaza jeleul de portocale peste blat si dulceata. Se lasa la rece minim patru-cinci ore. Se decoreaza cu frunze de menta proaspata inainte de servire, simplu sau cu frisca. sursa articol: http://retete.eva.ro sursa fotografie: http://www.essentially-england.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

struguri ciocolata busuioc uscat
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1071 viz    0 com
2320 viz    0 com
1497 viz    0 com
2306 viz    0 com
6694 viz    1 com
1013 viz    0 com
4272 viz    1 com
1971 viz    0 com
1124 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1453 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012931 (s)