News Flash:

Iti va placea mai mult decat zacusca sau salata de vinete - Trebuie sa il incerci si tu

5 Octombrie 2017
354 Vizualizari | 0 Comentarii
Cum avem noi salata de vinete, asa au spaniolii acest sos romesco. 45 de milioane de spanioli nu se pot insela, zic, atunci cand l-au declarat pe romesco sosul lor national, originar din zona Cataluniei. Foarte usor de facut, versatil, incredibil de gustos si cu o culoare mai mult decat apetisanta, daca il faci o data, te vei indragosti iremediabil de el.

Ingrediente:

2 ardei grasi rosii mari
2 linguri pasta de rosii
5 catei de usturoi
2 felii de paine
50 g migdale prajite
60 g alune prajite
3 linguri ulei de masline extra virgin
1 lingura otet
1 lingurita boia picanta
sare si piper dupa gust
1/2 legatura patrunjel proaspat

Citeste si Din caietul de retete al bunicii. Uite asa se prepara cea mai gustoasa supa cu galuste

Mod de preparare:
 
Coace ardeii intr-o tigaie, ca de obicei (daca ii ai deja copti, si mai bine, scapi de o etapa!). Cojeste-i, scoate-le semintele si pune-i in blender.
Coace usor migdalele, alunele si usturoiul in cuptor, cu un praf de sare deasupra, 5 minute.
Pune toate ingredientele in blender si paseaza pana obtii o pasta omogena, fara cocoloase.
Cum il poti servi? Pe paine prajita, in burgeri, sandwich-uri.
Ca sos pentru chipsuri, cartofi prajiti etc.
Ca marinata pentru carne si peste.
Adaugat in supe, tocanite etc.

preluat de pe likeachef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sos romesco paine citeste si blender
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1541 (s) | 38 queries | Mysql time :0.019270 (s)