News Flash:

Iti place gustul de ciocolata in prajituri? Incearca si reteta de prajitura "Excelent". Este delicioasa!

20 Iunie 2017
706 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura Excelent era una dintre dulciurile mele preferate de la cofetarie. Am gasit-o in vechiul meu caiet de retete si am refacut-o spre bucuria alor mei, care adora dulciurile ciocolatoase.

Ingrediente:


Pentru foi (doua de 30×33 cm):
6 oua
120 g zahar
120 g faina
un praf de sare

Pentru crema de cacao:
2 oua
180 g zahar
40 g cacao
250 g unt
2 fiole esenta de rom

Pentru glazura:
150 g ciocolata de menaj
50 ml lapte
50 g unt

Mod de preparare:

Intai preparati foile.Intr-un bol incapator mixati bine albusurile pana prind consistenta,apoi incepeti sa adaugati zaharul,putin cate putin.Trebuie sa obtineti o bezea tare si lucioasa. Incorporati si galbenusurile amestecate cu un praf de sare;amestecati acum cu o spatula sau lingura de lemn, de sus in jos,apoi incorporati si faina cernuta. Impartiti compoitia in doua parti egale si intindeti doua foi subtiri, pe rand, intr-o tava de 30×33 cm acoperita cu hartie de copt. Ungeti cu unt sau cu ulei tava inainte de a pune hartia de copt, o va fixa bine. Coaceti fiecare foaie de pandispan, 13-15 minute la 180 grade Celsius, pana incep sa se rumeneasca usor. Lasati-le la racit si preparati crema. Intr-un bol mixati untul moale, pana devine cremos. Mixati intr-o craticioara ouale cu zaharul pana se dubleaza in volum. Puneti vasul la baie de aburi si fierbeti crema in jur de 15 minute pana devine cremoasa. Daca aveti un termometru de zahar e perfect, aduceti compozitia la 60-65 grade Celsius.

Citeste si Ii zice clafoutis cu cirese si are un gust innebunitor de bun. Gusti acum si nu vei uitat niciodata gustul. Se face si rapid si usor! Ce mai astepti?

Puneti imediat craticioara intr-un vas cu apa foarte rece si lasati la racit. Cand e rece, adaugati cacao si esenta de rom, apoi incorporati untul. Acum puteti sa taiati foile. Decupati un pic marginile si impartiti restul in 3 parti egale, pe lungime. La fel procedati si cu a doua foaie, astfel incat sa avem 6 benzi. Ungeti cu crema 5 dintre ele, suprapunandu-le si, pe a sasea, asezati-o deasupra. Acoperiti cu folie alimentara si puneti prajitura o ora la frigider. Eu prefer peste noapte, astfel incat foile de pandispan se afana si devin mult mai fragede.
Glazura se prepara foarte simplu. Intr-o craticioara topiti toate ingredientele enumerate mai sus. Eu le pun intr-un bol si le topesc la microunde. Asezati prajitura pe un gratar si acoperiti-o cu glazura. Excesul care cade in tava, adunati-l, mai incalziti-l putin si glazurati din nou. Puneti prajitura la rece pana cand se intareste glazura, apoi feliati-o si savurati-o cu placere.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura excelent bezea tare
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1848 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014353 (s)