News Flash:

Iti place Bordeaux-ul? Afla ca iti pui sanatatea in pericol!

27 Februarie 2013
1211 Vizualizari | 0 Comentarii
Cand savuram un pahar de vin frantuzesc, nici prin cap nu ne trece ca am putea savura de fapt... pesticide. Insa un studiu publicat chiar de cercetatorii francezi a scos la iveala ca 90% dintre vinurile lor nu sunt naturale.

90% din vinurile frantuzesti contin pesticide, conform unui studiu francez. Potrivit Decanter.com, studiul a fost facut pe mai mult de 300 de vinuri frantuzesti si numai 10% dintre acestea nu au avut urme de chimicale in urma procesului de fabricatie.

Vinurile, incluzand sortimente din 2009 si 2012 de Bordeaux, au fost testate pentru 50 de chimicale diferite, de la pesticide la fungicide, iar unele au avut pana la 9 chimicale diferite in continut. "Desi cantitatea de molecule prezente in vinuri este sub limita de toxicitate, nu se cunoaste felul in care acestea interactioneaza intre ele. Este posibil ca prezenta mai multor molecule sa fie mai toxica decat daca ar fi una singura intr-o cantitate mai mare", a spus Pascal Chatonnet, cel care a facut studiul.

Inca din 2008, Franta si-a propus sa reduca nivelul de pesticide cu 50%. Pana in 2012 insa, acest lucru nu s-a intamplat, ba din contra - nivelul a crescut cu 2,7%.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vin frantuzesc pesticide vinuri frantuzesti bordeaux
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1838 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025852 (s)