News Flash:

Iti lasa gura apa cand ii vezi. CARTOFI CARBONARA - O reteta delicioasa pentru pranz

24 Februarie 2017
17705 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg cartofi
150 g carne de curcan
1 ceapa mica
300 ml smantana pentru gatit
100 g de parmezan
1 ou
sare si piper
patrunjel tocat (optional, pentru decorat)
2-3 felii de bacon
unt

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Unge o tava cu unt.
Se pun cartofii la fiert in apa fierbinte cu sare, dupa cum doresti: curatati, taiati rondele, cubulete sau chiar intregi. Se las[ 10-15 minute la fiert, in functie de grosime. ATENTIE: nu trebuie sa ii lasi sa se faca pana la capat.
Amesteca smantana cu oul, parmezanul si asezoneaza cu sare si piper. Taie ceapa julien, pune-o la prajit in unt si dupa ce devine usor aurie si sticloasa pune curcanul taiat cubulete. Se lasa la calit putin, cam pana incepe sa se simta aroma carnii fripte de curcan. Separat, daca vrei, pune la projit niste bacon taiat marunt.
Scurge cartofii de apa, taie-i daca nu i-ai taiat de la bun inceput. Pune-i in tava, toarna sosul si presara deasupra bucatile de curcan usor fripte. Amesteca usor toate ingredientele. Presara patrunjel pe deasupra si da la cuptor pana se rumeneste usor – circa 30 de minute. Dupa 15 minute, redu la jumatate focul.
S-au facut cand cartofii s-au patruns.

sursa: bewoman
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi carbonara reteta carbonara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1685 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014855 (s)