Ingrediente:1 conserva ananas felii
1 conserva
ananas bucati
1 mana de
cirese confiate280 g faina
200 g zahar brun
1 lingura unt de cocos (sau margarina)
1/2 pliculet praf de copt
1 praf de sare
esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:Tapeteaza o tava cu ulei si zahar brun. Asaza apoi feliile de ananas pe suprafata acesteia. Umple locurile libere cu cirese confiate.
Intr-un bol adauga faina, zaharul ramas, sarea si praful de copt. Amesteca bine si adauga apoi conserva de ananas cu tot cu zeama si untul de cocos. Amesteca totul cu ajutorul mixerului. La final adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie, dupa gust.
Toarna compozitia in tava si coace totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute, sau pana cand prajitura se rumeneste la suprafata.
Citeste si Prajitura rasturnata cu ananasCand este gata, scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca la temperatura camerei, apoi rastoarn-o pe un platou.
Serveste prajitura de post cu ananas rece alaturi de un pahar de vin demidulce sau o sampanie.
sursa:
acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)