News Flash:

Islere - prajituri cu ciocolata si nuca

1 Ianuarie 2015
2705 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

180 g unt
100 g zahar
1 galbenus
100 g miez de nuca macinat
250 g faina

Pentru crema:
200 g unt 80% grasime
1 galbenus
4 linguri zahar
4 linguri apa
100 g ciocolata
2 picaturi esenta de rom

Pentru decor:
100 g ciocolata
3 linguri ulei

Mod de preparare:

Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana se topeste zaharul. (Eu am mixat de m-am saturat si zaharul nici ca a vrut sa se zdrobeasca). Adaugam galbenusul de ou si nucile macinate amestecate cu faina. Obtinem un aluat lipicios pe care il punem la rece 30 de minute.
Eu am folosit un unt mai gras de aceea am pus 250 g faina. Daca folositi unt cu 65% grasime puneti doar 200g faina.

Intindem o foaie din aluat de aprox 3mm grosime. Va sfatuiesc sa folositi folii de nylon pentru a intinde aluatul, se lucreaza mult mai usor decat cu faina, aluatul este foarte lipicios. Taiem forme rotunde cu diametrul de 3,5 cm.

Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, la temperatura de 180g C timp de 10-12 min. Atentie, fursecurile trebuie sa ramana cat mai albe. Lasam putin sa se raceasca (sunt foarte fragede) si scoatem fursecurile pe un platou. Eu am lucrat cu 2 tavi. Pana s-a copt prima am pregatit-o pe a 2-a si astfel a mers destul de repede.

Pentru crema punem apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Cand s-a topit zaharul, oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam rapid pana se topeste si apoi adugam galbenusul de ou. Lasam sa se raceasca.

Separat frecam putin untul cat sa se desfaca si apoi adaugam putin cate putin din compozitia cu ciocolata racita. Punem si cateva picaturi de esenta de rom. Rezulta o crema fina. Cu un pos, cornet sau seringa pentru ornat punem ciocolata pe jumatatile de isler. Asezam usor peste crema celelalte jumatati si punem tava la rece o ora.

Pentru glazura topim ciocolata la baie de abur sau la micrunde si adaugam uleiul. Amestecam bine. Scoatem de la rece islerele si le afundam in ciocolata topita. Le rasucim usor sa nu curga ciocolata pe margini si apoi le asezam in tava.
Deasupra punem crema sau nuci zdrobite. Se pastreaza la rece.

Reteta de Islere ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

islere prajituri prajitura nuca retete culinare sfaturi gatit
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1043 viz    0 com
1377 viz    1 com
2084 viz    0 com
2371 viz    0 com
4392 viz    0 com
971 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1660 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020996 (s)