News Flash:

Invata sa gatesti miel marinat la cuptor

10 Februarie 2012
1431 Vizualizari | 0 Comentarii
Miel marinat la cuptor
Ingrediente:

cca un kg jumatate carne de miel
4 foi de dafin
2-3 cepe verzi
50 ml vin alb
10 foi de menta proaspata
2 ramurele de rozmarin
un catel de usturoi
piper macinat
4 linguri ulei de masline
sare

Mod de preparare:

Spalam carnea si curatim/spalam ceapa, menta, foile de dafin si rozmarinul. Ceapa o taiem maruntel, putem taia si frunzele de menta (eu le-am lasat intregi). Curatim usturoiul, il taiem in doua si ungem pe ambele parti bucatile de carne. In tava de la cuptor, punem bucatile de carne, ceapa, foile de menta, foile de dafin si rozmarinul, piperam, punem sare, iar separat intr-un castronel amestecam vinul impreuna cu uleiul, apoi  stropim toata carnea. Intoarcem carnea pe ambele parti, dupa care acoperim cu o foaie de aluminiu si punem tava in frigider. Asta facem cu 24 de ore inainte de a baga tava in cuptor, doar ca la citeva ore, mai intoarcem din cind in cind carnea si o punem din nou in frigider.
A doua zi, inainte de a baga tava in cuptor, o mai intoarcem o data, apoi bagam tava in cuptorul rece si-i dam drumul la 180 de grade. Punem pe un platou si servim cu salata sau cartofi la cuptor.
Miel marinat la cuptor pregatit de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cepe verzi vin alb rozmarin usturoi piper sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1676 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018849 (s)