News Flash:

Invata sa faci scovergi dupa reteta bunicii! Cum sa procedezi ca sa-ti iasa cat mai pufoase. RETETA MAI JOS

16 Februarie 2017
23151 Vizualizari | 1 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7538 RON (+0.0029)
USD: 4.2013 RON (+0.0025)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

500 gr faina
7 gr drojdie uscata (sau 25 gr proaspata)
1 lingura zahar
2 linguri ulei
1 lingurita sare
300 ml apa calduta

Mod de preparare:


Mai intai pregatim aluatul. Amestecati drojdia uscata cu faina si sarea. Apoi incepeti sa adaugati apa in care ati dizolvat zaharul, putin cate putin, si framantati. Adaugati si ueiul si framantati pana nu se mai lipeste de maini. Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul.
Formam bile din aluat.

Manjim mainile cu ulei si incepem sa formam scovergile apasand cu degetele. Nu intindem cu sucitorul, aceasta operatiunea se face doar cu mainile, presand mereu cu degetele, obtinand astfel acele denivelari. Dupa ce ati terminat puneti scovergile pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei si presati din nou cu degetele pana ce sunt intinse suficient de bine.
Prajim scovergile in ulei bine incins. Veti vedea ca imediat ce le punem in ulei se vor forma denivelarile.
Le praji pe ambele parti.
Aveti grija sa nu plecati de langa ele, fiind foarte subtiri se vor rumeni imediat.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta scovergi aluat scovergi scovergi faina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

cristi  | #1171
cam nesănătoasă această rețetă de la sănătatea ...
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1494 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023153 (s)