News Flash:

Invata sa faci cel mai pufos si catifelat piure. Uite ce NU trebuie sa faci niciodata si care e ingredientul secret

12 Octombrie 2016
14942 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru ca piureul sa-ti iasa pufos si cremos, trebuie sa tii cont neaparat
1. Folosesti un tip de cartofi
Cand faci piure, foloseste, in proportii egale, cartofi sapunari, cu miez alb-roz, si cartofi fainosi, cu un continut minim de apa si mult amidon. Amidonul va absorbi untul si smantana, asigurand cartofilor acea textura moale si pufoasa. Cartofii sapunari sunt foarte aromati, dar, folositi singuri, piureul va fi apos si lipicios.
2. Nu speli cartofii
Evident, inainte de a se gati, cartofii se curata de coaja. Sunt totusi persoane care sar peste aceasta etapa si doar ii trec pe sub un jet de apa. Cartofii sunt, insa, foarte murdari. Inainte de a-i gati, spala-i bine cu apa rece, apoi curata-i. In cazul cartofilor noi, ii poti freca bine cu un burete de vase curat, pastrand cojita!
3. Ii pui la fiert in apa calda
Daca pui cartofii in apa calda, marginile se vor gati prea mult, iar miezul va ramane crud. Acestia trebuie sa se gateasca la aceeasi temperatura, in acelasi timp. Care este metoda corecta? Pune cartofii (taiati cubulete) intr-o cratita cu apa rece cat sa-i acopere, apoi aprinde focul si lasa-i sa fiarba.
4. Nu pui sare in apa in care fierb
Cand se gatesc, cartofii trebuie sa absoarba atat apa, cat si sare.
5. Dai focul prea mare
Cand apa da in clocot, cartofii se pot sfarama. Fierbe-i la foc molcom. Astfel, vor ramane intregi si se vor gati uniform.

6. Nu scurgi bine cartofii
Cartofii aposi sunt gretosi. Dupa ce fierb, scurge-i de apa si mai pune cratita 1-2 minute pe foc, pana se evapora toata umezeala. Ii poti pune si intr-un vas intins pe care sa-l dai la cuptor. Cand marginile cartofilor se albesc, sunt gata.
7. Folosesti lapte rece
Laptele rece pus peste cartofii calzi va raci pulpa. Incalzeste usor laptele intr-o craticioara. Nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie putin caldut.
8. Folosesti unt cald
Cand topesti untul pe foc, grasimea se strange. Foloseste unt rece pentru a permite acesteia sa se incorporeze uniform in cartofi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

piure pufos reteta piure piure cremos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1474 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022811 (s)