News Flash:

Invata sa coci paine de casa

1 Februarie 2012
10031 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine de casa
Ingrediente:

1 kg faina
1 lingurita de zahar
50 gr drojdie proaspata
300-350 ml apa calduta
60 ml ulei
1 lingura sare

Mod de prepare:

Prima data se prepara maiaua, din apa, drojdie si zahar, apoi se lasa deoparte pentru a creste. In acest timp se amesteca faina cernuta cu sarea. Cand a crescut maiaua o turnam peste faina si framantam un aluat potrivit de tare si foarte elastic, utilizand apa calduta. Framantam in jur de 25 de minute, ungandu-ne mainile cu ulei pana cand il terminam.
Se lasa la crescut cel putin o ora, apoi se coace timp de 20 minute in cuptorul incins.
Pentru ca painea sa iasa cat mai moale, aluatul trebuie framantat bine-bine. Din cantitatile de mai sus au rezultat patru paini.
Paine de casa pregatita de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina zahar drojdie apa ulei sare cuptorul incins aluatul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5800 viz    0 com
2547 viz    0 com
2016 viz    0 com
2456 viz    0 com
1677 viz    0 com
3724 viz    0 com
1981 viz    0 com
2282 viz    0 com
3047 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1582 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014752 (s)