News Flash:

Invata sa alegi legumele de primavara

3 Aprilie 2013
1189 Vizualizari | 0 Comentarii
Legumele de primavara sunt un dar pretios oferit de natura la inceputul sezonului cald, cand organismul tau are nevoie de nutrienti importanti pentru a-si reincarca bateriile. Gata cu carnea de porc si muraturile, a sosit momentul sa te infrupti din alimente proaspete, cu multa clorofila si vitamine. Ele iti mentin celulele tinere, pielea frumoasa si corpul suplu si sanatos.

Din pacate, nu toti consumatorii de legume stiu sa le aleaga corect din rafturile magazinelor, iar mai putini au idee despre cum le pot pastra in stare optima la frigider. Exemplele utile de mai jos te ajuta sa te situezi in categoria celor care se bucura din plin de legumele de primavara!

1. Sparanghel. Se numara printre cele mai sanatoase alimente pe care le poti consuma. Cand il cumperi, cauta tije de sparanghel cat mai drepte, verzi si ferme, care nu emana miros. Varfurile trebuie sa fie mici, inguste si inchise. Evita sa cumperi sparanghel cu tulpina lemnoasa. Daca vrei sa il mananci in ziua in care l-ai cumparat, tine-l intr-un bol cu apa rece, pentru a fi cat mai proaspat. Il poti pastra si la frigider, pana la 4 zile maximum!

2. Praz. Cumpara legaturi de praz cu tulpina lunga, alba si fara "riduri", ale caror frunze sunt de un verde aprins. Evita prazul cu tulpini de diametru mai mare de 2,5 cm si frunze ingalbenite.
Pentru pastrare, taie prazul pe lungime si separa frunzele de tulpini, apoi pune-le intr-un castron cu apa pentru 10 minute, astfel incat sa se elimine murdaria. Scoate frunzele, usuca-le bine si pune-le in pungi din plastic: se vor mentine proaspete la frigider circa o saptamana!

3. Pastai de mazare. Alege pastai mici, ferme si aprins colorate in verde. Semintele ar trebui sa fie mici si plate (evita-le pe cele crapate sau ingalbenite). Le poti pastra la frigider in pungi gaurite sau din hartie pana la 3 zile, in stare optima.

4. Salata verde. Cauta buchetele de salata verde bine deschise, cu frunze verzi si ferme, colorate uniform. Daca simti un miros specific, gustul salatei va fi cu siguranta amar. Nu cumpara salata verde cu frunze ofilite sau decolorate. Spalata bine si uscata, poate fi pastrata la frigider pana la 5 zile.

5. Broccoli. Alege intotdeauna buchetele de broccoli care miros a "proaspat" si au florile verzi si inchise. Evita tulpinile cu pete maronii, textura subtire si frunze vestede. Broccoli-ul se pastreaza foarte bine in pungi din plastic, la frigider, pana la 4 zile.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

broccoli
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1812 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025642 (s)