News Flash:

Invata de la Jamie Oliver cum sa faci cel mai aromat vin fiert

28 Noiembrie 2014
2856 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

2 sticle de vin rosu
1 lamaie
6 cuisoare
2 clementine
1 lime
200 g zahar
nucsoara
1 betisor scortisoara
2 stelute de anason
1 baton de vanilie
3 foi de dafin proaspete
100 ml rom

Mod de preparare:

Curata clementinele, lamaia si lime-ul taie cojile fasii mari. Pune zaharul intr-o oala mai mare, adauga cojile de la citrice si zeama de la clementine. Arunca in oala si cuisoarele, batonul de scortisoara, frunzele de dafin, nucsoara si betisorul de vanilie. Toarna vinul rosu (care poate fi Chianti - cum a folosit Jamie - dar si traditional, de tara), cat sa acoperi toate ingredientele (dar atat) si pune oala pe foc, la fiert.

Lasa vinul sa fiarba cu condimentele, pentru ca zaharul sa se topeasca si mirodeniile sa-si infuzeze aromele. Cand amestecul se transforma intr-un sirop gros, adauga si stelutele de anason si restul de vin si lasa sa fiarba, la foc mic, inca 5 minute. Ia vinul de pe foc si adauga romul. Strecoara-l si indeparteaza condimentele, apoi toarna-l in cani si serveste-l garnisit cu coaja de portocale.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

jamie oliver vin fiert retete vin retete iarna vin iarna bauturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1693 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020051 (s)