News Flash:

Inimioare de ciocolata

10 Februarie 2014
1500 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

60 ml smantana
2 batoane de ciocolata cu alune, tocate marunt
110 g ciocolata neagra, faramitata
6 linguri zahar pudra
2 oua
2 galbenusuri
350 g faina de patiserie
120 g unt, rece

Mod de preparare:

Pentru a realiza forma din aluat, ai nevoie sa amesteci faina, 4 lingurite de zahar si untul cu ajutorul unui robot de bucatarie. Cand mixtura incepe sa semene cu un pesmet, adauga un ou, usor batut. Da forma de cerc aluatului si lasa-l la rece timp de 30 de minute.

Dupa ce tapetezi 4 forme de copt de marime medie cu putin unt, taie 4 cercuri din aluat si apoi asaza-le in tavi, lipindu-le bine de fiecare margine. Mai da-le la rece 10 minute.

Inainte de a le baga la cuptor, asaza peste aluat hartie de copt si umple apoi formele cu orz nefiert. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si coace-le timp de 12 minute. Indeparteaza apoi orezul si hartiile si mai lasa-le timp de 5 minute in cuptor.
Amesteca ciocolata neagra cu smantana si pune-le pe foc mic. Amesteca pana ce se topeste ciocolata, timp de 3-4 minute.

Cu un mixer, bate galbenusurile, cu 2 lingurite de zahar si 1 ou. Adauga mixtura de ciocolata si continua sa amesteci. Inainte de a turna compozitia in formele de patiserie, adauga cele 2 batoane de ciocolata in parti egale.

Coace la foc mai mic, da la cuptor 20-25 de minute. Inainte de a servi, tapeteaza ciocolata cu zahar pudra in forma de inimioara si lasa la rece timp de 2 ore.
Serveste inimioarele din ciocolata alaturi de un pahar de sampanie.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete ciocolata inimioare ciocolata retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1961 viz    0 com
1122 viz    0 com
1508 viz    0 com
1639 viz    0 com
1605 viz    0 com
3018 viz    0 com
1201 viz    0 com
2706 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1457 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022960 (s)