News Flash:

Ingredientul secret - Cum faci cea mai buna placinta cu branza dulce

22 Iunie 2017
10924 Vizualizari | 0 Comentarii
Un desert delicios, care poate fi innobilat cu fructe uscate, nuci sau migdale.

Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
1 kg branza de vaci
100 g smantana
3 oua
200 g merisoare
100 g stafide
5 linguri zahar
4 linguri pesmet
esenta rom
coaja rasa de la o lamaie
1 ou batut spuma si o jumatate de pahar de lapte, pentru uns
unt pentru uns tava

Modul de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius. Se unge o tava patrata cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Foile de placinta se lasa la dezghetat.
Intre timp, ouale se bat spuma cu zaharul. Se adauga branza de vaci.Se adauga branza de vaci, smantana, pesmetul, esenta de rom si coaja de lamaie. La final se pun merisoarele si stafidele si se amesteca bine.
Se pun doua foi de placinta la baza tavii. Se ung cu lapte si ou, apoi se pune un strat de branza. Se continua cu alte doua foi. Se ung cu lapte si ou, apoi se adauga crema de branza. Operatiunea se repeta pana se termina foile si branza, avand grija ca ultimul strat sa fie de foi. Cand este gata, marginile foilor se ruleaza cu grija, cat sa nu se desfaca placinta. Se unge din abundenta cu ou si lapte, apoi se inteapa, din loc in loc, cu o furculita.

Se coace 40-50 de minute, pana capata o culoare aurie. Din cand in cand, placinta se mai unge cu ou si lapte si, eventual, se mai inteapa din loc in loc, daca a inceput sa se umfle.
Cand este gata, se scoate din cuptor si se portioneaza, dupa preferinta, cat este calda. Se serveste calda sau rece.

preluat de pe observator
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

merisoare zahar pesmet lamaie lapte celsius tava patrata furculita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1629 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022483 (s)