News Flash:

Ingredientele din cea mai buna reteta de socata. Din florile de soc se poate face si un desert delicios

21 Mai 2018
2444 Vizualizari | 0 Comentarii

Socul este in floare zilele acestea, moment ideal pentru a face o socata, bautura traditionala romaneasca, fara conservati, usoara si racoritoare, delicioasa si, mai ales, cu proprietati curative. Socata, traditionala bautura racoritoare romaneasca, are, dincolo de gustul bun, usor acrisor si acidulat, si multe efecte terapeutice asupra organismului uman, actionand cu succes asupra constipatiei, retentiei de apa si calculilor renali, asupra inflamatiilor din corp si reprezentand un imporant aport de vitamina C.

In aceasta perioada este momentul optim pentru a prepara bautura, iar bucatarul Mircea Groza ne spune si cum putem sa facem asta intr-un mod foarte simplu, dar cu un rezultat foarte bun: „Pentru familia mea, facem socata din cinci litri de apa, pe care o punem intr-un borcan mare de sticla. Punem in apa o jumatate de kilogram de zahar (sau miere, dupa preferinte) si cinci - sase flori mari de soc. Pentru aciditate, adaugam zeama de la doua lamai, iar coja si pulpa ramase le punem in borcan, pentru a da aroma bauturii. Se lasa trei - patru zile la caldura, dar intr-un loc ferit de razele directe ale soarelui, dupa care se strecoara si se pune la frigider, putandu-se pastra chiar si doua saptamani”, explica el.

Bucatarul recomanda si alte intrebuintari culinare ale socului. In culegerea de retete ”Floarea-n bucate”, el recomanda, spre exemplu, florile de soc pane. Aveti nevoie pentru un desert de sezon delicios si sanatos de flori si frunze de soc, faina, oua, zahar vanilat, putina sare, lapte, miere sau zahar pudra.

Mod de preparare:

Din oua, lapte, faina, putina sare, zahar vanilat se face o coca subtire (ca la clatite). Se spala florile si frunzele. Florile se lasa putin ude, se trec prin coca si se prajesc in baie de ulei. Se pun pe un gratar sau pe hartie absorbanta sa se scurga tot surplusul de ulei. Se servesc stropite cu miere sau presarate cu zahar pudra.

preluat de pe adevarul

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1917 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022609 (s)