News Flash:

Ingrediente pentru varza calita cu kaizer

12 Iulie 2019
508 Vizualizari | 0 Comentarii

Un preparat cu care nu ai cum sa dai gres. Varza calita este un fel de mancare clasic pentru romani, iar kaizerul afumat ii da o aroma aparte, asa ca ori de cate ori ai chef de un festin, prepara aceasta reteta, scoate pe masa cativa ardei iuti si invarte rapid o mamaliga.

Ingrediente pentru varza calita cu kaizer:

  • 1 varza medie
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita tarhon
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 pahare de apa
  • 150 ml sos de rosii
  • 400 g kaizer afumat
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 legatura marar

Mod de preparare:

Incinge 2 linguri de ulei intr-o cratita incapatoare sau tuci. Taie kaizerul afumat feliute si pune-l la prajit. Intre timp, toaca ceapa si morcovul marunt, si cand kaizerul incepe sa se rumeneasca adauga si legumele. Lasa-le sa se prajeasca bine si adauga varza tocata marunt.

Amesteca incontinuu pana varza incepe sa scada. Adauga un pahar cu apa, condimentele si lasa sa fiarba cu un capac deasupra. Cand varza a scazut suficient si nu mai exista lichid, adauga sosul de rosii si mai da cateva clocote. Verifica varza si kaizerul sa fie gatite, apoi adauga frunza de dafin si mai amesteca putin. Ia varza de pe foc, presara mararul tocat si serveste-o alaturi de o portie generoasa de mamaliga si un ardei iute proaspat.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

varza kaizer retete varza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1677 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030921 (s)