News Flash:

Ingrediente pentru spaghete tetrazzini

12 Iulie 2019
351 Vizualizari | 0 Comentarii

In italia, acest fel cremos de paste la cuptor este ca versiunea lor de placinte cu ciuperci si pui. Incearca spaghetele tetrazzini si spune-ne cat de delicioase ti s-a parut.

Ingrediente pentru spaghete tetrazzini:

  • 20 g ciuperci porcini deshidratate
  • Ulei de masline
  • 4 pulpe superioare de pui fara piele si os
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 350 g ciuperci proaspete
  • 200 ml vin alb
  • 320 g spaghete
  • 300 ml smantana de gatit
  • 150 g parmezan
  • Cateva frunze de busuioc

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200 de grade. Pune ciupercile porcini intr-un bol si adauga apa fiarta peste ele cat sa le acopere. Lasa-le sa se hidrateze pentru cateva minute. Pune o craticioara pe foc si adauga ulei. Taie puiul in bucatele si asezoneaza-l. Gateste puiul bine, scurge ciupercile pastrand apa si adauga-le in oala cu pui, odata cu usturoiul si ciupercile proaspete. Adauga vinul, apa de la ciuperci si da focul mic. Fierbe  pana puiul este gatit complet si vinul s-a redus.

Intre timp, gateste spaghetele, adauga smantana lichida peste pui, mai da un clocot si opreste. Adauga piper si sare si amesteca spaghetele cu puiul si sosul. Pune totul intr-o tava, adauga deasupra parmezan, frunze de busioc si piper si da la cuptor pana branza devine rumena. Serveste cald!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

spaghete tetrazzini
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1578 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023935 (s)