News Flash:

Inghetata de piersici cu nuci pecan

14 August 2014
1211 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 1/2 extract de vanilie sau semintele de la doua batoane de vanilie
3/4 cana zahar
1 cana de piersici curatate de coaja si samburi, taiate cubulete
2 linguri amidon de porumb
2 cani lapte
1 cana frisca lichida
1 cana nuci pecan tocate marunt
1 galbenus
2 linguri sirop de porumb
1 1/2 linguri unt
1/4 lingurita sare kosher
un praf de sare

Mod de preparare:

Intr-un vas incapator adauga zaharul, amidonul de porumb si un praf de sare. Adauga treptat laptele si frisca lichida. Adauga oala pe aragaz si gateste la foc mediu timp de 10 - 12 minute, amestecand continuu. Cand este gata trebuie sa aiba o consistenta cremoasa. Indeparteaza oala de pe aragaz. Las-o sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei, amestecand din cand in cand.

Intr-un castron pentru mixer adauga galbenusul de ou si mixeaza-l pana devine cremos. Adauga treptat cate o lingura din compozitia preparata anterior. Adauga apoi extractul de vanilie. Adauga crema obtinuta la congelator pentru o ora, amestecand din cand in cand in aceasta.

Intre timp pune pe foc piersicile si siropul de porumb. Gateste-le la foc mediu timp de 4-5 minute. Zdrobeste-le usor cu o furculita si lasa-le sa se raceasca. Dupa ce s-a racit incorporeaza piersicile in amestecul de la congelator. Lasa inghetata la congelator minim 8 ore.

Intre timp topeste untul intr-o tigaie non-aderenta. Adauga nucile pecan si prajeste-le timp de 8 - 9 minute. Indeparteaza tava de pe aragaz si presara sare kosher.
Adauga nucile pecan peste inghetata si lasa-le la congelator minim 2 - 3 ore inainte de servire.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete inghetata inghetata piersici inghetata nuci retete vara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1798 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027551 (s)