News Flash:

Inghetata de ananas

23 Iulie 2012
1285 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

350 g pulpa de ananas proaspat (adica nu din cel conservat)
150 g zahar praf
o lamaie
250 ml frisca neindulcita
150 ml lapte
30 g praf pentru budinca de vanilie
   
Mod de preparare:

Intai de toate am preparat budinca. In reteta din carticica mea, spunea sa mixez budinca impreuna cu laptele timp de un minut si sa-l bag in frigider pina se ingroasa. Dar cum pe pliculetul cu budinca scria ca trebuie pus laptele cald peste praful de budinca si amestecat usurel in craticioara pusa pe la foc mic pina se ingroasa, am facut o tirica dupa capul meu, adica nici praful crud nici fiert, l-am facut asa mai la smecherie, l-am facut in baie de aburi (laptele plus budinca) pina s-a ingrosat un pic. Am lasat la racit bine, apoi l-am bagat in frigider.
Ananasul l-am curatat, am eliminat partea dura din interior, am taiat bucatele mici si le-am mixat impreuna cu zaharul praf si zeama de lamiie, pina s-a transformat in piure. Atentie, daca nu sinteti iubitori de gustul dulce-acrut, puneti intii zeama de la o jumatate de lamaie, apoi la sfirsit, daca doriti, puteti adauga restul.
Am turnat compozitia cu ananas peste cea cu budinca, am adaugat si frisca lichida (nu zbatuta), am amestecat bine ingredientele, apoi le-am pus in cuva aparatului pentru inghetata, cca 40 de minute. Rasturnam intr-un vas din plastic, punem capacul si dam la congelator.
Inghetata cu ananas pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar praf lamaie frisca neindulcita lapte reteta vas congelator
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1927 viz    0 com
2507 viz    0 com
9911 viz    0 com
2868 viz    0 com
1135 viz    0 com
2586 viz    0 com
2305 viz    0 com
4083 viz    0 com
2303 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1944 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038764 (s)