News Flash:

Inghetata cu aroma de ghimbir

29 Iulie 2016
903 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

180 ml apa
500 gr iaurt grecesc (preferabil cu 10% grasime)
80 g sirop de iaurt
50 ml zeama se lamaie
100 g zahar
2 lingurite ghimbir, proaspat ras
1 lingurita coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:

Intr-o oala incapatoare adauga apa, zaharul, siropul de porumb si ghimbirul si adu totul la punctul de fierbere. Lasa compozitia sa fiarba, amestecand continuu, pana cand zaharul se topeste, apoi lasa compozitia sa fiarba doua minute. Strecoara siropul printr-o sita deasa pentru a inlatura tot ghimbirul. Lasa apoi sucul sa se raceasca la temperatura camerei.

Intr-un castron pentru mixer adauga iaurtul si mixeaza-l pana incepe sa devina spumos. Adauga coaja de lamaie, si incorporeaza, treptat, siropul racit si zeama de lamaie. Adauga apoi continutul cutii pentru inghetata si lasa-le peste noapte la congelator.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

inghetata ghimbir retete inghetata inghetata iaurt inghetata casa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1505 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017814 (s)