News Flash:

Indiene cu frisca - Reteta cu vanilie

10 Iunie 2016
3510 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6618 RON (0.0000)
USD: 4.0162 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru capacele:
7 linguri de faina
7 oua
2 linguri ulei
7 linguri de zahar

Pentru crema:
3 linguri zahar
500 ml smantana pentru frisca
1 plic intaritor de frisca (optional)

Pentru insiropat:
putina esenta de vanilie
150 ml apa
2 linguri zahar

Pentru glazura:
50 ml smantana pentru frisca
150 gr ciocolata

Mod de preparare:

Pentru inceput mixam galbenusurile cu zahar pana ce acesta se topeste apoi batem albusurile spuma adaugan foarte putina sare. Adaugam la amestecul de galbenusuri treptat uleiul, faina si albusurile batute spuma. Amestecam peste cap cu grija sa nu se lase compozitia si apoi cu o lingura punem gramajoare de aluat intr-o tava tapetata cu faina. Atentie, sa le puneti la distanta pentru ca cresc la copt.
Lasam 4-5 minute la 180 grade Celsius. Scoatem tava, o lasam putin sa se raceasca apoi scoatem capacelele pe un platou.

Pentru sirop punem apa la fiert cu zaharul, lasam sa dea cateva clocote si apoi adaugam esenta de vanilie. Smantana pentru frisca o batem bine impreuna cu zaharul si eventual pliculetul de intaritor.
Pentru glazura punem intr-o craticioara smantana pentru frisca, adaugam ciocolata rupta bucatele si apoi amestecam mereu la foc mic pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca putin.
Asamblam prajiturile; un capacel de pandispan, insiropam, frisca, celalalt capacel si deasupra punem glazura cu o lingurita.
Se pot servi imediat dar ar fi bine sa le lasati la rece 1 ora.

Reteta de indiene cu frisca ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

indiene frisca reteta indiene prajituri indiene
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1655 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018758 (s)