News Flash:

Indiene cu frisca

27 Mai 2011
1377 Vizualizari | 0 Comentarii
Indiene cu frisca1
Ingrediente: 3 oua 3 lg zahar 3 lg faina razatura de portocale Pentru crema: 250 ml frisca 3 galbenusuri 100 gr zahar 1/2 plic gelatina (5 gr) esenta de vanilie razatura de portocale Pentru sirop: 100 gr zahar 150 ml apa esenta de vanilie coaja de portocale Pentru glazura: 100 gr ciocolata neagra 50 ml frisca 20 gr unt Mod de preparare: Coji: Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu razatura de portocala si se incorporeaza usor in albusuri. Se cerne faina deasupra, se amesteca usor de jos in sus supa, care, cu ajutorul unui pos cu dui, se toarna mici cerculete cu diametru de 5 cm pe hartie de copt. Se coc la foc moderat. Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de apa pana incepe sa se spumeze. Se dau deoparte si se adauga gelatina, pe care intre timp o hidratati in 50 ml apa rece. Se amesteca energic pana ce gelatina se dizolva complet .Temperam amestecul de ou si gelatina si-l adaugam peste frisca batuta bine. Aromatizam crema cu esenta de vanilie si razatura de portocala. Glazura: Frisca impreuna cu ciocolata si untul se pun pe baie de apa pana ce se topesc Se omogenizeaza foarte bine. Siropul: Se fierbe apa cu zaharul. Dupa ce s-a racit, se aromatizeaza cu esenta de vanilie si fasii din coaja de portocale. Asamblare: Cojile se trec prin sirop si se asaza pe un platou. Cu ajutorul unui pos cu sprit mare turnam crema, care, intre timp, a inceput sa prinda consistenta, asezam a doua coaja, iar deasupra turnam un mot generos de crema. Se dau la rece pentru o ora, dupa care le glasam cu glazura de ciocolata. sursa articol: http://www.culinar.ro sursa fotografie: http://delly.garbo.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cafea macinata jeleu banana faina frisca lichida
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

933 viz    0 com
1087 viz    1 com
1777 viz    0 com
3786 viz    1 com
1014 viz    0 com
5841 viz    0 com
966 viz    0 com
1234 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1415 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013397 (s)