News Flash:

Incearca o reteta de rulada de carne

24 Mai 2019
439 Vizualizari | 0 Comentarii

Desi pare o reteta dificila, prepararea unei rulade de carne este mult mai simpla decat credem. De asemenea, este un preparat ideal pentru a obtine un plus de proteine, de mare ajutor in dezvoltarea masei musculare. Aceasta reteta de rulada de carne reprezinta o sursa bogata de proteine de origine animala si substante nutritive. De asemenea, este un preparat care iti ofera multa energie, motiv pentru care este perfect pentru a ne mentine activi de-a lungul zilei.

Rulada de carne este minunata pentru cei care sunt in cautarea unei retete hranitoare, cu grasimi sanatoase care nu cresc nivelul de colesterol si care nu necesita prajire. Poate te intrebi de ce este o sursa recomandata de nutrienti? In principiu, gratie proteinelor slabe pe care le contine rulada. De asemenea, carnea tocata, care este ingredientul principal, este bogata in aceste substante. Daca esti in cautarea unei retete sanatoase pentru a castiga sau pentru a-ti mentine masa musculara, o reteta de rulada de carne este o optiune excelenta.

Asa cum am mentionat deja, reteta este foarte usor de preparat. In scurt timp, te vei indragosti de ea. Trebuie doar sa urmezi pasii de mai jos si sa respecti cantitatea de ingrediente pe care o propunem pentru a nu face exces. Desigur, daca doresti sa prepari mai multe portii, poti sa cresti cantitatile in mod exponential.

In ceea ce priveste garnitura, poti alege dintre legume preparate la gratar, un delicios piure de cartofi sau morcovi, o salata mixta, legume la aburi, etc. Iar daca vrei sa savurezi rulada la pranz, iti recomandam ca desert un smoothie de fructe.

Ingrediente:

  • Un ou (60 g)
  • 2 carnati de pui (20 g)
  • 2 cepe de dimensiuni medii (80 g)
  • O lingura si jumatate de sare (15 g)
  • 20 g de coriandru taiat
  • Putin piper negru macinat
  • 250 g de sunca de curcan felii
  • 45 g de sunca la conserva (4 linguri)
  • 700 g de carne tocata de porc sau vita
  • O lingura si jumatate de usturoi (15 g)
  • 250 g de legume fierte

Mod de preparare:

Spala bine legumele si pune-le pe o farfurie. Bate oul pana cand galbenusul si albusul se amesteca bine. Condimenteaza carnea tocata astfel: amesteca ceapa tocata, usturoiul, sarea, coriandrul si oul si adauga-le in carne. Preincalzeste cuptorul la 200 ºC. Pune amestecul pe o folie de aluminiu taiata in forma dreptunghiulara si aplatizeaza stratul.
Folia trebuie sa fie rezistenta, ca sa nu se rupa atunci cand rulezi si pui preparatul in cuptor. Incepe apoi sa adaugi umplutura peste rulada de carne. Adauga in mijloc carnatii taiati, legumele fierte si sunca la conserva. De asemenea, asigura-te ca umplutura sa fie distribuita in mod uniform pe carne, fara sa ajunga insa pana la margine.
Apoi, ruleaza carnea si asigura-te ca nu raman gauri. La final, pune rulada intr-o tava si prepar-o in cuptor timp de 45 de minute. Cand este gata, taie rulada felii si serveste-o alaturi de garnitura preferata.

Cateva sugestii pentru aceasta reteta de rulada de carne

Desi aceasta reteta de rulada de carne are ca ingredient principal carnea tocata de porc sau de vita, poti sa folosesti si alte tipuri de carne. Pentru a prepara diferite variante ale retetei, poti folosi carne de pui sau de curcan, daca acestea sunt preferintele tale. Modul de preparare va fi acelasi, dar rezultatul va fi o rulada de carne mai moale.

Atunci cand modifici o reteta de rulada de carne, trebuie sa tii cont de faptul ca si valorile nutritionale se vor schimba (insa acest lucru nu este neaparat un aspect negativ). Asadar, nu ezita sa incerci aceasta delicioasa reteta de rulada de carne!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rulada carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013322 (s)