News Flash:

Incearca gem de piersici

17 Septembrie 2012
3607 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

10 cani de piersici feliate
6 cani zahar
3 linguri de suc de lamaie
1,5 pachete gelatina

Mod de preparare:


Spala piersicile si curata-le de coaja si samburi. Taie-le felii subtiri. Foloseste pentru gem piersici bine coapte. Intr-o cratita pune piersicile si zdrobeste-le cu o ustensila pentru zdrobit cartofii pentru piure. Adauga sucul de lamaie. Amesteca gelatina cu zaharul, apoi adauga mixul peste piersici. Pune cratita la foc iute si adu-o la punctul de fierbere, amestecand din cand in cand.
Adauga si restul de zahar si lasa amestecul sa fiarba bine. Dupa 5 minute, ia cratita de pe foc si curata-i spuma. Daca nu a ajuns la consistenta dorita, pune cratita din nou pe foc, amestecand continuu.
Incalzeste borcanele pe care le vei folosi pentru gem. Apoi, cu o lingura de lemn, transfera gemul in borcane. Acopera-le cu capace care sa se inchida etans, astfel incat aerul sa nu poata patrunde in interior. Daca este nevoie, foloseste si celofan sub capace.
Aseaza apoi borcanele intr-o cratita cu apa calda, in care ai pus pe fund un prosop de bucatarie si da-le in clocot pentru 10 minute.
Dupa ce s-au racit, da borcanele cu gem la camara. Se serveste ca atare sau pe post de umpluturi dulci pentru alte deserturi.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete gemuri retete dulceata gem piersici retete culinare zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

CharlesLouff  | #1429
wh0cd283385 propecia cafergot buy toradol generic phenergan
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1497 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013839 (s)