News Flash:

Inaltarea Domnului - Cum vopsim ouale prin metode ecologice pentru – Idei practice

7 Mai 2018
4779 Vizualizari | 0 Comentarii

Suntem siguri ca toate cititoarele noastre cunosc aceasta metoda de a vopsi oua in coji de ceapa, insa trebuie sa va spunem ca mai exista si alte legume in zeama carora le putem colora.


O leguma ideala pentru a vopsi oua este sfecla rosie. Trebuie sa stiti ca apa in care s-a fiert sfecla imprima o nuanta care se indreapta mai degraba spre un rosu purpuriu decat spre un rosu aprins. Iata!

Spre exemplu pentru a avea pe masa oua verzi, le putem vopsi in apa in care am fiert spanac sau urzici.

Nu putem incheia fara sa va aducem aminte de imprimeurile pe care le puteti obtine cu ajutorul frunzelor, dar si despre o metoda mai putin cunoscuta de a obtine forme geometrice cu ajutorul elasticilor. Nu ne credeti? Priviti imaginile de mai jos.

Apa in care s-a fiert varza rosie, coloreaza ouale in albastru si nu in rosu cum poate ati crezut la inceput.

Stiati ca apa in care s-a fiert cafea imprima oualor o nuanta maronie? Puteti incerca si voi!

Galbenul il obtinem din pulbere de turmeric, un puternic colorant natural.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sfecla rosie oua verzi varza rosie colorant natural
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1728 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014767 (s)