News Flash:

Inaltarea Domnului - Cum vopsim ouale prin metode ecologice pentru – Idei practice

7 Mai 2018
5034 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7569 RON (+0.0427)
USD: 4.1883 RON (+0.0392)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Suntem siguri ca toate cititoarele noastre cunosc aceasta metoda de a vopsi oua in coji de ceapa, insa trebuie sa va spunem ca mai exista si alte legume in zeama carora le putem colora.


O leguma ideala pentru a vopsi oua este sfecla rosie. Trebuie sa stiti ca apa in care s-a fiert sfecla imprima o nuanta care se indreapta mai degraba spre un rosu purpuriu decat spre un rosu aprins. Iata!

Spre exemplu pentru a avea pe masa oua verzi, le putem vopsi in apa in care am fiert spanac sau urzici.

Nu putem incheia fara sa va aducem aminte de imprimeurile pe care le puteti obtine cu ajutorul frunzelor, dar si despre o metoda mai putin cunoscuta de a obtine forme geometrice cu ajutorul elasticilor. Nu ne credeti? Priviti imaginile de mai jos.

Apa in care s-a fiert varza rosie, coloreaza ouale in albastru si nu in rosu cum poate ati crezut la inceput.

Stiati ca apa in care s-a fiert cafea imprima oualor o nuanta maronie? Puteti incerca si voi!

Galbenul il obtinem din pulbere de turmeric, un puternic colorant natural.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfecla rosie oua verzi varza rosie colorant natural
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1691 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019958 (s)