News Flash:

Il pun de fiecare data in compozitie si imi iese! Uite ingredientul secret care face clatitele sa fie delicioase si pufoase

15 Mai 2017
45857 Vizualizari | 0 Comentarii
Clatitele reprezinta unul dintre cele mai consumate si mai gatite deserturi. Cu toate acestea, exista unele lucruri pe care nu le stiai despre clatite. Afla care sunt ele si ce ar trebui sa faci atunci cand le prepari. De asemenea, vei gasi si o reteta de care poti tine cont data viitoare cand vei pregati acest desert.

Lucruri pe care nu le stiai despre clatite. Ce nu trebuie sa faci cand le prepari
Clatitele sunt gatite peste tot in jurul lumii. Însa, de-a lungul timpului, s-au schimbat anumite lucruri precum compozitia sau aspectul. Multe persoane fac anumite greseli in momentul in care prepara clatite. Spre exemplu, acorda mai multa atentie clatitei. Încearca sa o faca mai pufoasa, sa gaseasca tot felul de trucuri pentru asta. Însa, uita un lucru important. Spre exemplu, mai importanta este compozitia clatitei, deoarece aceasta ii da gustul dorit.

Citeste si Cum prepari cele mai bune clatite

Stiai ca acest desert a aparut pentru prima data in Grecia Antica? Si, spre deosebire de alte feluri de mancare, acesta este unul care inca se mai gateste, chiar si in zilele noastre. Cronicarul Athenaeus a scris despre modul in care se prepara acest desert inainte. Compozitia era facuta din 500 de grame de faina, 60 de ml de lapte acru, 60 de ml de vin si putina sare (o jumatate de lingurita). Clatitele erau prajite in putin ulei de masline. Cand era gata, compozitia era consumata calda, la micul dejun. Se punea deaspura miere. Se puneau si seminte de susan si, in functie de preferintele fiecaruia, se punea si branza.

Ingrediente:


Pentru clatite:
1 ceasca de faina
un sfert de ceasca de cacao
un sfert de ceasca de zahar (brun sau alb, dupa preferinte)
1 ceasca de lapte
2 oua pe care le vei bate putin
2 linguri de unt topit
vanilie (1 lingurita sau cat doresti, dupa gust)
o jumatate de ceasca de frisca (aceasta trebuie sa fie in forma lichida)
zahar (2 linguri)
putina ciocolata pentru a decora desertul

Citeste si Clatite cu caise - Sunt foarte bune. Le mananci pe toate odata

Pentru sosul de vanilie:
3/4 de ceasca de lapte
3 galbenusuri
1 lingurita de vanilie
2 linguri de zahar
nucsoara rasa (1/4 de lingurita, insa, in functie de preferintele fiecaruia, se poate schimba cantitatea)

Mod de preparare:

Amesteca intr-un recipient faina, zaharul si pudra de cacao. Apoi, intr-un alt recipient vei pune laptele, ouale, untul, vanilia. Amesteca-le putin, dupa care peste ele poti adauga si amestecul anterior, din faina, cacao si zahar. Cand vei obtine un amestec omogen, lasa-l timp de 20 de minute la temperatura camerei. Dupa aceea, poti pune pe aragaz o tigaie cu putin unt. Focul trebuie sa fie mediu spre mare. Pune in tigaie 3 linguri din aceasta compozitie, dupa care ai grija sa il intinzi pe toata suprafata tigaii.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

clatite pufoase reteta clatite clatite delicioase
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1682 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017822 (s)