News Flash:

Ii zice clafoutis cu cirese si are un gust innebunitor de bun. Gusti acum si nu vei uitat niciodata gustul. Se face si rapid si usor! Ce mai astepti?

19 Iunie 2017
30589 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g faina
150 g zahar
4 oua
1/2 litru de lapte
un pic de sare
30 g unt
600 g cirese fara samburi

Citeste si reteta de Clafoutis cu rosii cherry

Mod de preparare:

In vasul de la mixer, am zbatut bine ouale impreuna cu zaharul, apoi am adaugat faina cernuta mixind incontinuu, sarea si laptele (ingredientele puteti sa le puneti toate o data si apoi sa mixati). Compozitia este destul de lichida.
Preparam tava, adica o ungem bine cu unt, rasturnam compozitia si bagam tava in cuptorul preincalzit la 160 grade cca 10-15 minute. Cind vedem ca aluatul incepe sa se intareasca un pic pe fundul tavii, distribuim ciresele (partea de deasupra trebuie sa fie destul de molcuta), bagam tava in cuptor, ridicam temperatura la 180 de grade si lasam timp de cca 30-35 de minute, depinde mult de cuptor. Cind vedem ca prajitura incepe sa se coloreze la suprafata, scoatem tava din cuptor. In reteta originala spunea ca trebuie scos clafoutis-ul din tava si lasat sa se raceasca, eu l-am lasat in tava, pentru ca mi-era frica sa nu se rupa. Servim caldut sau rece, e foarte gustoasa, o aroma dulce-acruta...iar consistenta e ceva in genul grisului cu lapte cand se intareste.

Reteta de clafoutis cu cirese ne este recomandata de danielaincucina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina mixer clafoutis
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1673 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021364 (s)