News Flash:

Ii uimesti pe toti cu aceasta prajitura cu mere si foi fragede

25 Octombrie 2017
3578 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (0.0000)
USD: 4.2560 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Gust bun, cu arome deosebite, aspect placut intr-o delicioasa prajitura cu foi fragede si mere.

Ingrediente:

Pentru aluat (2 foi):
350-400 g faina
150 g unt (82%)
75 g zahar
30 g zahar vanilat
125 g iaurt
2 oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu
zeama si coaja de la 1/2 lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
1 varf cutit sare

Pentru umplutura:
1 kg mere
100 g zahar
30 g zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
100 g unt
50 g gris

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amesteca untul, tinut la temperatura camerei, cu zaharul, se adauga ouale si un praf de sare.
Bicarbonatul se stinge in iaurt si se adauga peste restul ingredientelor, urmand faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul rezultat trebuie sa fie unul elastic si nelipicios.
Se lasa aluatul la odihnit 15-20 de minute, apoi se imparte in doua.
Se intind doua foi pe dosul tavii( 25/35 cm), unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coc pentru 3-4 minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Pentru umplutura se spala merele si se dau pe razatoare, apoi se pun intr-un vas, pe foc, impreuna cu zaharul.
Se amesteca pana se caramelizeaza uniform, apoi se adauga grisul si untul taiat in cuburi.
Se amesteca din nou, pe foc, pana la topirea untului, apoi se adauga scortisoara si se ridica vasul de pe foc.
Se lasa compozitia sa se tempereze, apoi se asaza intre foile coapte si racite.
Se asaza o greutate peste prajitura si se da la rece pentru 5-6 ore.
Este foarte buna servita cu miez de nuca usor copt.

preluat de pe a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar vanilat mere scortisoara unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1819 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020488 (s)