News Flash:

Idei de topping pentru micul dejun

11 Februarie 2014
1431 Vizualizari | 0 Comentarii
De cele mai multe ori apelezi la iaurt simplu si cerealele din cutie pentru prima masa a zilei. Ce ai zice daca schimbi putin rutina si adaugi un topping delicios pentru un mic dejun special? Incearca-le macar in weekend!

1. Smochine caramelizate. Pentru asta ai nevoie de cateva smochine proaspete, taiate in sferturi pe care sa le sotezi in 2 linguri de miere incalzita si aromatizata cu 1 fir de rozmarin. Dupa 2-3 minute vei avea niste smochine invelite intr-un strat lipicios de miere. Pune-le peste iaurt grecesc impreuna cu 1 lingura de fistic prajit si tocat marunt.

2. Amarant prajit. Aceasta cereala apreciata in bucatariile sud-americane pentru valorile ei nutritionale, poate fi un topping perfect alaturi de cateva felii de fructe proaspete. Ca sa prajesti boabele de amarant foloseste o oala sau tigaie din fonta incinsa la foc mare. Prajeste 2 linguri de amarant pana cand boabele devin albicioase (procesul seamana mult cu cel prin care faci popcorn).

3. Topping cu miere, unt de arahide si biscuiti de ovaz. Mai intai incalzeste la cuptorul cu microunde cateva linguri de unt de arahide. Amesteca-l in iaurtul simplu, apoi presara deasupra biscuiti maruntiti si 2 lingurite de miere. Vei avea un mic dejun care iti va potoli si pofta de dulce.

4. Compot de citrice. Cateva felii de portocale si grepfrut iti vor inveseli chiar si cea mai frigurasa dimineata. Dar, cum citricele sunt prea acide pentru a fi adaugate simple peste un bol de iaurt, pregateste din ele un compot dulce care se va potrivi mai bine la micul dejun. Ai nevoie de 2 grepfrut, 2 portocale si 4 mandarine.

Curata-le si scoate-le frumos feliile. Indeparteaza membrana alba de pe acestea si pastreaza sucul lor. Amesteca sucul cu coaja de la o portocala, 2-3 linguri de miere, 1 pastaie de cardamom, 1 bucatica de ghimbir si pune totul la fiert, la foc mic, timp de 5 minute. Strecoara siropul format si amesteca-l cu feliile de citrice pastrate. Foloseste acest topping pentru iaurtul simplu.

5. Topping cu stafide, nuci si miere. Daca insisti sa mananci micul dejun clasic, in care sa pui cereale integrale, adauga si stafide, nuci tocate si 2 lingurite de miere. Sau, si mai bine, inlocuieste cerealale cu felii proaspete de banana.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete topping mic dejun retete dulci retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1812 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028708 (s)